Diari digital d'Andorra Bondia

Informe sobre mesures contra paradisos fiscals


Escrit per: 
Redacció


França ha fet públic un informe amb les mesures que hauria de prendre el país veí per lluitar contra els paradisos fiscals de cara a la propera reunió del G-20, que tindrà lloc el 24 de setembre.

Els diputats i membres de la comissió d’Afers Europeus de l’Assemblea Nacional Elisabeth Guigou i Daniel Garrigue, han estat els encarregats de donar a conèixer les peticions de l’informe, en què s’assegura que França no hauria de tenir en compte els compromisos verbals que han fet alguns paradisos fiscals, sinó que s’hauria de procurar que les llistes de l’OCDE fossin “aplicables” per assegurar-se l’acompliment d’aquests compromisos. A més, els estats haurien de “sanejar els fluxos” dels bancs nacionals amb implantació als paradisos fiscals, ja que segons l’FMI hi ha 4.000 bancs de diverses nacionalitats que tenen sucursals als països de les llistes fosques de l’OCDE.
A més, s’emplaça el G-20 a enumerar les sancions que s’haurien d’aplicar, ja que és “indispensable” que a Pittsburg es prenguin “decisions concretes”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte