Diari digital d'Andorra Bondia

Interior vol implicar els països veïns en les proves mèdiques


Escrit per: 
M. M.


El Govern estudiarà l’opció d’arribar a convenis amb els països veïns per millorar l’eficiència del sistema de proves mèdiques del servei d’Immigració.

El secretari d’Estat d’Interior, Bruno Bartolomé, va afirmar ahir que la modificació del reglament de revisions mèdiques no només ha de servir per examinar la llista de malalties que condicionen l’entrada al país, sinó també per poder “permetre que algunes revisions mèdiques es facin al país d’origen”.
Bartolomé va avançar ahir que el ministeri d’Interior estudiarà les conseqüències legislatives i legals que suposaria obrir la porta a la signatura d’aquest tipus de convenis i va assegurar que “es tracta d’una idea molt interessant, ja que va en la línia de ser més eficients, no col·lapsar el servei d’Immigració i donar un impuls als països veïns, i ens ajudaria a treballar millor”.
Després de les recents manifestacions fetes pels sindicats sobre la continuïtat de l’actual sistema, el secretari d’Estat va aclarir que “les proves mèdiques es mantindran”, però va matisar que “es revisaran i s’adaptaran”, ja que “cal anar més enllà del model actual”. En aquest sentit, Bartolomé va argumentar que “no es poden prendre decisions que afecten l’interès general del país sense tenir un consens amplíssim, i crec que seria molt convenient compartir el criteri de la gran majoria que es volgués sumar a aquest projecte, ja que hi ha d’haver un consens tan ampli com sigui possible”.
Bartolomé va recordar que el reglament de revisions mèdiques s’està revisant conjuntament amb tècnics de salut i que, un cop enllestit l’esborrany, “escoltarem les aportacions que se’ns pugui fer” des dels diferents agents socials i polítics. Així mateix, Bartolomé va apuntar que la revisió s’està fent a partir dels “criteris mèdics que incapaciten les persones per treballar”. Sobre aquesta qüestió, el secretari d’Estat d’Interior va afirmar que “hi ha algun tipus de malalties que s’han d’enfocar de manera diferent, i això no és exclusiu de la sida, sinó que s’ha de revisar tot”.
Pel que fa al paper del personal mèdic, Bartolomé va explicar que “els metges ens han de portar el complement necessari per poder seguir un criteri bàsicament mèdic” i va concloure que “cal deixar molt clares qüestions com ara què és una malaltia infecciosa, què és una malaltia contagiosa o en quins casos poden representar un perill per al país”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte