Diari digital d'Andorra Bondia

Jaume Bartumeu afirma que observa 'un discurs políticament poc responsable per part de l'oposició'


Escrit per: 
Redacció

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, diu que observa "un discurs poc responsable políticament per part de l'oposició dient coses com no votaré un pressupost perquè no hi he participat sense conèixer el pressupost; no votaré unes lleis perquè no hi ha un pacte d'estat... Miri, si vol un pacte d'estat ens asseiem i en parlem".

 Bartumeu afirma, però, que 'som conscients des del primer dia que tenim majoria relativa, el 50% de la representació parlamentària i que, per tant, hem d'arribar a pactes d'estat". El cap de Govern també explica la relació amb ApC i acusa Eusebi Nomen d'haver dut el seu grup per 'viaranys complicats i enrevessats'.

En una entrevista publicada aquest dilluns al setmanari català 'El Triangle', el cap de Govern Jaume Bartumeu explica el seu punt de vista sobre l'actual situació en què es troba l'estabilitat parlamentària i més concretament les relacions amb les altres dues forces polítiques, Coalició Reformista i Andorra pel Canvi, en un moment en què el Govern ha de buscar suports per aprovar el nou marc fiscal i els pressupostos per a l'any vinent.

Jaume Bartumeu reflecionar al voltant del paper de Coalició Reformista de qui diu que 's'ha de plantejar fins a on vol interioritzar el paper que li han assignat els ciutadans i les ciutadanes, que és el de ser oposició i alternativa de govern, però mantenint la cultura de govern que ha de tenir una força política que ha assumit la responsabilitat de l'executiu durant 14 anys' (en referència als governs liberals, de qui són hereus els actuals membres de CR). Afegeix el líder socialdemòcrata que 'no es pot, penso jo, esdevenir alternativa de govern fent una política d'oposició radical'. I interpreta l'actitud dels reformistes com una pràctica d'una 'moral de situació' és a dir ' en funció d'on un està situat a les institucions té un criteri o un altre', i ho justifica argumentant que els reformistes diuen que no volen votar  'unes lleis d'imposició directa que són una adaptació molt lleu i una traducció molt fidel d'uns textos que quan ells eren a govern havien preparat'. Acaba afirmant sobre aquesta actitud de CR que 'això és una falta de responsabilitat política i a més a més les ciutadanes i el s ciutadans no poden aplaudir-ho. En tot cas, jo crec que hi haurà el seny suficient com per posar-nos d'acord'.

Sobre Nomen i ApC

Durant l'entrevista a El Triangle, també surten les primeres declaracions de Jaume Bartumue sobre ApC des que dimarts passat es va constatar que el Pacte de concertació amb aquest grup parlamentari havia fracassat. Bartumeu no se n'està d'assenyalar directament el líder d'ApC, Eusebi Nomen, de qui diu que 'ha portat al seu grup parlamentari per viaranys complicats i enrevessats i quan un es deixa lliscar pel pendent de la agressió política fàcil, després costa molt remuntar la pendent'. Afirma que la setmana passada es va visualitzar allò que 'ja estava constatat', i és que el pacte no havia funcionat, 'i a partir d'aquí' afegeix 'cadascú haurà de recuperar la seva posició política o s'haurà de situar allà on els ciutadans el van situar'. Sobre per què no ha funcionat el pacte, Bartumeu només diu que 'Nosaltres estem al Govern, i una força política a qui vam oferir signar un pacte ens va començar a agredir l'endemà mateix d'haver-lo signat'.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte