Diari digital d'Andorra Bondia
Jaume Bartumeu assisteix a un acte a València per promoure l’Arc Mediterrani
Jaume Bartumeu assisteix a un acte a València per promoure l’Arc Mediterrani

Jaume Bartumeu assisteix a un acte a València per promoure l’Arc Mediterrani


Escrit per: 
Redacció/Foto: SDP

El president de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) i ex-cap de Govern, Jaume Bartumeu, va assistir ahir a València a un acte destinat a promoure l’Euroregió de l’Arc Mediterrani. Bartumeu va ser convidat pels organitzadors, la revista 
El Temps i l’Institut Ignasi Vilallonga d’Economia i Empresa. El president d’aquest institut, Antoni Serra Ramoneda, va inaugurar la jornada per donar pas a una primera taula rodona sobre les infraestructures i la mobilitat a l’Euram.
Una de les taules que va recollir més participació feia referència al finançament territorial en el context internacional i la va conduir Antoni Castells, catedràtic d’economia de la Universitat de Barcelona. Hi van participar  professors alemanys, suïssos, escocesos, de Flandes i del Quebec. Durant aquesta jornada també hi va haver una taula sobre el des­afiament turístic, que va permetre confrontar les diferents experiències dels governs autonòmics de Catalunya, les Balears i València.
Durant aquesta intensa jornada, Jaume Bartumeu va mantenir nombrosos contactes amb responsables polítics i econòmics, a qui va exposar la complicada situació econòmica d’Andorra i les perspectives d’acostament a Europa en el marc d’una nova associació amb la Unió Europea, segons un comunicat d’SDP.
Dimecres al vespre, durant un sopar de treball que va reunir una quinzena de participants, Bartumeu va parlar llargament amb Vicent Soler, conseller d’Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana, i amb Catalina Cladera, consellera d’Hisenda i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears. Amb tots dos responsables econòmics socialistes dels governs del País València i les Illes Balears el president d’SDP va compartir punts de vista sobre l’evolució de les economies amb forta influència de l’activitat turística.

Euram
Jaume Bartumeu
Ignasi Vilallonga d'Economia i Empresa
Antoni Serra Ramoneda
Arc Mediterrani

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte