Diari digital d'Andorra Bondia
La secretària general de l'Organització Internacional de la Francofonia, Michaëlle Jean, durant la seva intervenció en la inauguració de la mostra.
La secretària general de l'Organització Internacional de la Francofonia, Michaëlle Jean, durant la seva intervenció en la inauguració de la mostra.

Jean destaca la implicació de la ciutadania en els actes relacionats amb la llengua i la cultura franceses


Escrit per: 
Agències / Foto: M.F.

La secretària general de l’Organització Internacional de la Francofonia (OIF), Michaëlle Jean, ha posat en relleu durant la inauguració de l’exposició ‘Llegir i escriure amb Anna Frank’ al Consell General, emmarcada dins el Dia internacional de la francofonia, la implicació de la ciutadania andorrana en la cultura francesa i el seu dinamisme, tal com mostra el fet que s’organitzin diferents actes relacionats amb la llengua i la cultura franceses. 

En el seu parlament durant la inauguració de la mostra, Jean ha destacat la importància del paper dels professors i dels joves en la societat i ha fet èmfasi en el fet que a Andorra coexisteixin tres sistemes educatiu. També ha destacat com a través d’exemples com el d’Anna Frank es pot extreure “la necessitat de resistir davant la barbàrie”. En el mateix sentit, el síndic general, Vicenç Mateu, ha fet una crida a no oblidar l’Holocaust.

Aquesta exposició inaugurada aquest dilluns prové de la Casa Anna Frank a Amsterdam i arriba al país de la mà de l'Aliança Andorrano-Francesa i l'Organització Internacional de la Francofonia, amb la col·laboració del Govern i del Consell General.

Durant l’acte d’inauguració també s’ha pogut escoltar la conferència 'A l'entorn del diari d'Anna Frank', a càrrec d'Elda Gahete, que ha parlat no només del diari de Frank sinó d’altres diaris íntims que reflecteixen l’horror de la guerra.

Jean
ciutadania
destaca
implicació actes
llengua
Cultura
franceses

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte