Diari digital d'Andorra Bondia

Joan Enric Vives convida el Papa Benet XVI a visitar Andorra


Escrit per: 
Agències/Foto:Bisbat d'Urgell

El copríncep d'Andorra i arquebisbe d'Urgell, Joan Enric Vives, ha convidat al Papa Benet XVI a visitar Andorra. Ho ha fet en el decurs de l'audiència privada que ha tingut lloc aquest divendres al matí al Palau Apostòlic del Vaticà. L’audiència papal ha estat motivada per la concessió, el passat dia 19 de març, del títol d’arquebisbe ad personam a Joan Enric Vives, que ha volgut agrair al Sant Pare aquesta 'deferència envers la seva persona i envers el bisbat d’Urgell i el Principat d’Andorra'.

El copríncep ha expressat a Benet XVI l’afecte i la gratitud del Principat d’Andorra envers la seva persona i la Seu Apostòlica i ha agraït el recent viatge apostòlic del Papa a Barcelona on hi van ser presents molts andorrans i fidels del Bisbat, i ha parlat sobre la vida religiosa i social del Principat. Vives, en nom del Govern i del poble d’Andorra, ha invitat el Sant Pare a visitar quan pugui el Principat d’Andorra, i li ha ofert un facsímil del Manual Digest sobre la història, les institucions i els costums propis de les Valls d’Andorra, publicat l’any 1748 pel veguer episcopal Antoni Fiter i Rossell.

El Sant Pare, després d’un col·loqui privat amb l’arquebisbe Vives, ha enviat una especial benedicció apostòlica al Principat d’Andorra i al Bisbat d’Urgell, i ha saludat personalment el ministre Espot i els altres membres de la delegació que acompanya el copríncep. Vives ha viatjat acompanyat per Xavier Espot, ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Miquel Àngel Canturri, nou ambaixador d’Andorra prop de la Santa Seu; Nemesi Marquès, representant personal del copríncep; Josep Maria Mauri, adjunt al representant personal i vicari general; Eva Descarrega, directora general del Ministeri; Joan Massa, secretari general dels Serveis del Copríncep; Cinto Busquet, cap de Gabinet; i David Codina.

Després de l'audiència, el copríncep i el ministre d’Afers Exteriors, acompanyats de la resta de la delegació, han ofert un dinar a Dominique Mamberti, secretari per a les Relacions amb els Estats de la Secretaria d’Estat de la Santa Seu, i a Paolo Gualtieri, de la Secretaria d’Estat. Durant el dinar s’ha valorat molt positivament la signatura de l’Acord entre el Principat d’Andorra i la Santa Seu i s’han tractat temes d’interès bilateral, tot posant en relleu el clima de bona entesa i de col·laboració recíproques en l’àmbit internacional.

Aprovació de la beatificació de la mare Janer
Paral·lelament, el Papa Benet XVI també ha signat aquest divendres el decret pel qual es fa possible la pròxima beatificació de la fundadora de la congregació de la Sagrada Família d'Urgell, Anna Maria Janer (1800-1885). Vives ha recordat que era filla de Cervera, està enterrada a la Seu d'Urgell, i que a més de la Fundació Sant Hospital, va crear una de les escoles confessionals amb més presència a Andorra. El copríncep, que ha mostrat la seva satisfacció per 'tenir una nova catalana que puja als altars', ha indicat que la beatificació tindrà lloc l'any vinent a la Seu d'Urgell, en una data encara per concretar.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte