Diari digital d'Andorra Bondia

Joan Laporta presenta el projecte de Solidaritat Catalana a la Seu d’Urgell


Escrit per: 
Redacció

Joan Laporta presenta demà el seu projecte polític a la Seu d’Urgell, a les 20.30 en un acte públic a Sant Domènec en què també intervindran els altres dos impulsors de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena i Uriel Bertran, i el cap de llista per la circumscripció de Lleida, Xavier Segura.

La presentació serà a càrrec de l’urgellenc Pere Miquel Parés, que també forma part de la candidatura de SI per Lleida.

Laporta, Bertran i López Tena centraran els seus discursos en la defensa de l’Estat català com a única sortida a l’espoli fiscal que pateixen els catalans, xifrat en 60 milions diaris, que marxen a Madrid i ja no tornen. Així mateix, i en oposició al concert econòmic que proposa CiU, i que Solidaritat considera “inviable”, els líders de SI exposaran la necessitat que Catalunya gestioni íntegrament els seus impostos per afrontar la crisi amb més recursos i per situar Catalunya com el quart Estat d’Europa en renda per càpita.
També explicaran que el concert econòmic de CiU, el referèndum d’ERC, l’Estat federal d’IC i l’autonomisme del PSC estan condemnats al fracàs perquè necessiten la reforma de la Constitució i l’acord del PSOE i el PP. En canvi, segons SI, la proclamació d’independència (avalada per l’ONU en el cas de Kosovo) és l’únic que poden decidir els catalans i Espanya no la podrà aturar perquè al si de la UE ja no es pot recórrer a l’ús de la força.
D’aquesta manera, els compromisos de SI són proclamar la independència en la propera legislatura i sotmetre-la a referèndum si fos necessari d’acord amb la comunitat internacional; impedir que hi hagi un tercer tripartit i, si no hi ha prou suport per proclamar la independència, fer oposició al Govern autonomista que es formi; difondre els avantatges de l’Estat propi i continuar treballant fins a aconseguir la majoria social; i finalment, promoure la regeneració democràtica amb una aposta clara perquè tothom pugui participar en la presa de decisions.
Quant a aquest últim punt, el candidat per la circumscripció de Lleida instarà els urgellencs a implicar-se en aquest projecte, ja que el sistema democràtic de Solidaritat permetrà als adherits votar les qüestions que afectin el seu territori. Segura també exposarà els valors que aporta SI en comparació de les altres formacions polítiques: regeneració política, independència mitjançant la declaració unilateral d’una manera inequívoca i participació col·lectiva en la presa de les decisions al Parlament.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte