Diari digital d'Andorra Bondia
Joan Martínez i Sandra Codina van al Consell amb ‘d’Acord’ fent-los ombra
Joan Martínez i Sandra Codina van al Consell amb ‘d’Acord’ fent-los ombra

Joan Martínez i Sandra Codina van al Consell amb ‘d’Acord’ fent-los ombra


Escrit per: 
Víctor Duaso
Pronòstics complerts. Joan Martínez Benazet i Sandra Codina seran al Consell General. Acció Comunal d’Ordino+Demòcrates per Andorra (ACO-DA) van aconseguir una victòria amb l’ombra de d’Acord, l’aliança socioliberal, que va rebre un suport força significatiu i que es va quedar a quatre punts. La llista guanyadora va obtenir 577 vots dels 1.364 emesos a la parròquia ordinenca amb un 44,59% dels sufragis. La llista liderada pel jove Marc Galabert i per Jean-Michel Armengol va treure 520 vots, el 40,19%. Aquestes dues llistes van quedar molt per davant de les altres que es van presentar als comicis en la territorial. Progressistes-SDP, amb Felip Gallardo al capdavant per segona vegada consecutiva, va obtenir 102 vots, amb el 7,88%, i Terceravia+Unió Laurediana+Independents, amb Noemí Amador com a número 1, va tenir 95 vots, amb el 7,34%. 
Joan Martínez Benazet, el director assistencial del SAAS i l’expresidenta de l’Esquí Club Ordino Arcalís (ECOA), els dos candidats taronja, entren al Consell General. “Ha estat una campanya molt disputada amb la llista d’Acord que s’ha quedat a prop nostre. No ha estat fàcil i s’ha lluitat molt. Agrair la feina que han fet les persones que estan en la nostra llista tant a nivell parroquial com nacional. Hem guanyat! Estem molt contents”, va assegurar Joan Martínez Benazet, que estava molt confiat d’aconseguir la victòria en territori ordinenc. “Estava molt tranquil. S’ha fet molt bona feina. Ens hem trobat amb un bon clima electoral, sense joc brut i s’ha treballat molt des del respecte. A partir d’ara em tocarà treballar de conseller i a fer política”, va sentenciar el candidat guanyador a Ordino.
Marc Galabert, jove professor universitari, i Jean-Michel Armengol van ser els únics que van plantar cara a la llista guanyadora amb un inici de recompte de vots que va il·lusionar d’Acord i que després va veure com ACO-DA es va començar a disparar. “Ha anat més ajustat al principi que no pas al final. Hem tingut aquells nervis típics d’il·lusionar-nos. Hem fet una bona campanya i el que volíem era passar el missatge de canvi. Agraïm la confiança als votants. Ara desitgem molts encerts a Benazet i a Codina”, va dir el jove cap de llista de d’Acord, Marc Galabert, que era la primera vegada que es presentava. “Ho he fet amb molt de respecte i humilitat. La nostra candidatura ha estat un clar rival i felicitem el guanyador. També com a positiu és que hem estat una de les parròquies on hi ha hagut més participació. El poble és sobirà, queda demostrat, i han votat de manera correcta.”
Quatre anys després Felip Gallardo va repetir com a cap de llista de Progressistes-SDP. Va aconseguir més vots que el 2015, però es va quedar com la tercera força més votada de les quatre presentades. “Estem molt agraïts per tota la gent que ens ha votat. Contents de tenir tantes persones que ens han fet confiança. Hem pujat molts votants amb relació al 2015. Era un resultat esperat, ja que DA té una força important dins de la parròquia.” També va destacar el joc net durant tota la campanya. 
Noemí Amador, professora a l’escola andorrana ordinenca i cap de llista de Terceravia, tot i el resultat aspira a continuar treballant per la parròquia. “Nosaltres som nous i tenim moltes ganes de treballar. Estem motivats i contents que hagi votat tanta gent a la parròquia”, va manifestar. ACO-DA supera d’Acord, els únics que els fan ombra a Ordino aquestes eleccions.
 
D’Ana Caterina a qui pensava que eren les eleccions d’Espanya
Era ben aviat. Com es diu vulgarment, els carrers encara estaven per posar, i la infermera Ana Caterina Saqueiro, de 37 anys, va arribar al Comú d’Ordino per dipositar la seva elecció a l’urna. Ben desperta. Anava a treballar i abans volia complir amb les seves obligacions. Va votar i va complir amb la seva segona obligació del dia: anar a treballar. Saqueiro va inaugurar el dia de les votacions a la parròquia ordinenca. El primer candidat a fer-ho va ser Joan Martínez Benazet, el número u d’ACO+Demòcrates, a les 10.30, acompanyat d’algunes personalitats esportives, el secretari de l’Automòbil Club d’Andorra, Toni Sasplugas, i el seleccionador sub-21, Justo Ruiz. Els dos que viuen a la parròquia. El segon candidat a votar va ser Marc Galabert, de d’Acord, amb el seu fill a collibè i també al costat del seu segon, Jean-Michel Armengol. El tercer va ser Felip Gallardo (Progressistes-SDP) que va arribar ben d’hora, però va aprofitar per passejar per Ordino abans de votar. L’última, cinc minuts abans del previst, és a dir, a les 11.55, va ser Noemí Amador (Terceravia) al costat de Jordi Balsa. Una jornada que va comptar amb una anècdota ben divertida, ja que un despistat es pensava que era el dia de les eleccions espanyoles. Va marxar i ja podrà gaudir d’aquest dia el 28 d’abril. L’últim a votar va ser Dylan Remolu, a les set en punt de la tarda, també puntual... Tot s’ha de dir, a cada votant se li entregava un val de 2 euros. Un bon incentiu que va sorprendre a molts.
Eleccions generals 2019

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte