Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Gallardo i Ferran Costa de L’A amb els representants de l’Empresa Familiar, ahir.
Jordi Gallardo i Ferran Costa de L’A amb els representants de l’Empresa Familiar, ahir.

Jordi Gallardo afirma que Xavier Espot “no és un exemple de credibilitat”


Escrit per: 
Agències/Foto: Jonathan Gil

El candidat a cap de Govern per Liberals d’Andorra, Jordi Gallardo, va demanar ahir al seu homòleg de Demòcrates, Xavier Espot, que “es llegeixi el nostre programa electoral”, on queda “clar” que no apujarem la pressió fiscal. Gallardo va voler respondre a les acusacions d’Espot durant el míting de  dilluns passat. El compromís de no tocar la càrrega fiscal es mantindrà si arriben al Govern, “cosa que no ha fet DA aquesta darrera legislatura”, ja que, ha recordat el liberal, “durant la campanya electoral del 2011 van prometre que no posarien IRPF i sí que l’han posat, a banda de la pujada progressiva de la pressió fiscal que s’ha viscut els darrers anys”, va lamentar. Per tot plegat, i tenint en compte, a més, que Espot “diu que se sent orgullós de ser l’hereu de Toni Martí”, el demòcrata “no és un exemple de credibilitat”,  va criticar Gallardo.  El candidat liberal va fer aquestes declaracions quan va acabar la trobada mantinguda ahir amb membres de l’Empresa Familiar Andorrana (EFA), en què va reiterar el seu compromís de no tocar impostos, i fins i tot reduir-los amb “deduccions per alleugerir certes càrregues fiscals”, les quals limiten la inversió al país, va considerar. Amb tot, L’A es presenta a les eleccions juntament amb el Partit Socialdemòcrata a les circumscripcions territorials, un partit que sí que aposta per apujar certs impostos nacionals. “És un posicionament lícit”, va considerar Gallardo, però a la vegada va recordar que aquest acord amb el PS està fonamentat en tres punts (avortament, doble nacionalitat i acord d’associació) i cap d’aquests està relacionat amb el posicionament sobre els impostos. “Nosaltres som liberals”, va afegir.
D’altra banda, el candidat de L’A també es va comprometre davant l’EFA a ser més transparent del que ha estat DA amb l’acord d’associació que s’està negociant amb la Unió Europea. Va lamentar que en el debat de la CEA sortís a la llum que se signarà un document sobre l’acord d’associació “del qual ningú en tenia informació”.
Al seu parer, els empresaris han de formar part de la negociació i les decisions s’han de prendre de la mà. El teixit empresarial del país s’ha de posar “al capdavant”, i no “en segona o tercera línia com ha fet DA”.
Gallardo també va parlar ahir amb els responsables d’empreses familiars sobre el projecte de fer d’Andorra el primer país reserva de la biosfera, que seria compatible amb la instal·lació d’un aeroport al país, ja que hi ha altres zones amb aquest distintiu de la Unesco que en tenen, va refermar. 

gallardo
Espot
“no és un exemple de credibilitat”
afirma

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte