Diari digital d'Andorra Bondia
Jordi Torres inaugura el primer tram de la passarel·la sobre el riu Arieja
Jordi Torres inaugura el primer tram de la passarel·la sobre el riu Arieja

Jordi Torres inaugura el primer tram de la passarel·la sobre el riu Arieja


Escrit per: 
Agències/Foto: SFGA

Els habitants i els visitants del Pas de la Casa ja poden gaudir d’un passeig al llarg del riu Arieja. El ministeri d’Ordenament Territorial ha executat les obres de la primera fase de la passarel·la, que va des del pont del riu fins a l’enllaç amb l’avinguda d’Encamp. La segona fase es construirà durant la primavera de l’any que ve, i consistirà en allargar el passeig fins al final de la població. La primera part de l’obra ha costat 500.000 euros, i la segona està pressupostada en 900.000 euros. El pressupost global, per tant, és d’1,4 milions d’euros.
L’actuació correspon a “les millores del paisatge fronterer” que està fent el Govern, amb la voluntat d’embellir el Pas de la Casa, segons ha destacat aquest dimarts el titular d’Ordenament Territorial, Jordi Torres. El ministre va assegurar que els comerciants del Pas estan “molt contents que es facin coses per millorar la imatge de la població” i que “ells també s’esforçaran per embellir els seus edificis”. En aquest sentit, el cap de Govern, Antoni Martí, va insistir  que el Pas és un “nucli històric, que ha tingut molt pes al país”, al qual se li ha de donar un nou impuls. Amb tot, Martí va matisar que no se n’ha de fer càrrec només l’executiu, sinó que les accions s’han de coordinar amb el comú d’Encamp i el sector privat.
La passarel·la no és l’última intervenció que es farà a la població. El ministre Torres va recordar que aquesta legislatura també es farà l’embelliment de l’avinguda del Consell General, ja que forma part de la carretera general 1 i, per tant, és competència governamental.

Demanda veïnal
Per la seva part, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres Arauz, va recordar que la passarel·la era una demanda del veïnat, i que la reforma de l’avinguda del Consell General serà “la cirereta del pastís”. El mandatari comunal va admetre que estan “molt agraïts pel que fa el Govern per recuperar la part del riu Arieja, que estava molt abandonada”. 
El cònsol major encampadà va remarcar que si el Govern, el Comú i Saetde –que ha fet moltes millores a peu de pistes– inverteixen en embellir el Pas de la Casa, “els privats també ho faran”. Amb tot, el projecte global de rentat de cara del Pas de la Casa va per llarg, de deu a quinze anys, advertia Torres Arauz.

El projecte de fer un ‘outlet’ queda en espera

El ministeri de Turisme i Comerç treballa en la implementació del turisme de compres, però la idea inicial que el Pas esdevingués un gran centre dedicat a l’outlet s’ha deixat en espera. El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, va explicar que, tot i que “és una qüestió que es va estar treballant amb les comissions creades per tot el tema del turisme de compres, hi ha dubtes”. Turisme “aposta per millorar la qualitat del turisme que ens visita i de les botigues, però el concepte outlet no ha acabat de convèncer”. D’altra banda, el cònsol Torres va afegir que espera que abans que acabi l’any o, com a molt tard, a principis de l’any que ve, l’accionista majoritari de Saetde, Joan Viladomat, li entregui els documents que demostrin que els terrenys de Concòrdia formen part de la concessió per a les pistes d’esquí. Si no presenta les proves acreditatives, el Comú mirarà com explotar els terrenys.

Jordi Torres
passarel·la
riu
Arieja
inaugura
tram

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte