Diari digital d'Andorra Bondia

José Blanco dóna el seu suport al PS perquè Andorra no caigui ‘en els interessos d’uns quants’


Escrit per: 
Agències/Foto:N.M.

La reunió de poble del PS-Ara Futur a Escaldes-Engordany, aquest divendres al vespre, ha estat protagonitzada per l'assistència del vicesecretari general del PSOE i ministre de Foment del govern espanyol, José Blanco, que hi ha volgut participar per mostrar el seu suport perquè Andorra 'no torni a caure en els interessos d'uns quants'.

Davant unes 400 persones els candidats de la llista territorial han defensat la parròquia com 'casa nostra' i amb la confiança que hi tornaran a guanyar. Han fet diverses referències als seus adversaris polítics com a aquells que 'defensen interessos particulars', i que 'canvien de companys i de partit en cada convocatòria electoral'. En una parròquia de les que els sondejos declaren més difícils per als socialdemòcrates, una gran representació de les candidatures nacional i territorials han assistit per acompanyar els candidats.

El punt fort de la reunió pública de la candidatura socialdemòcrata a Escaldes-Engordany ha estat l’assitència del vicesecretari general del PSOE i ministre de Foment del govern espanyol, José Blanco. Aquest ha repetit en diverses ocasions el seu suport al PS i més concretament a ‘mi amigo Bartomeu’. Blanco ha confiat en la victòria socialdemòcrata i en que el PS aconsegueixi el quinzè conseller perquè 'no es torni a trobar en la mateixa situació' que en aquesta legislatura. Durant el seu discurs ha volgut destacar diverses similituds entre la política espanyola i l'andorrana i més concretament entre els partits de l’oposició d’ambdós països.

Segons Blanco el principal problema que ha tingut el Principat ha estat que 'l'oposició no ha suportat que no es garantissin els drets d'uns quants', i que aquests 'no busquen el bé d'Andorra sinó el dels seus negocis'. Un altre comentari que ha volgut destacar ha estat que 'val el mateix el vot del director de Crèdit Andorrà que el de qualsevol altra persona'. Ha aprofitat per destacar les millores que s'han aconseguit durant el Govern de Jaume Bartumeu, com l'augment de la competitivitat i les relacions amb els països veïns i concretament amb Sarkozy.

Tot i haver acabat el seu discurs, Blanco ha volgut tornar a pujar a l'escenari amb el cap de llista del PS, Jaume Bartumeu, per fer referència a la carretera N-145, com a ministre de Foment espanyol, i ha recordat que amb la inversió que hi ha prevista, 'l'any que ve podré venir per una carretera arreglada'.

Els discursos dels candidats de la llista territorial d'Escaldes-Engordany han estat basats en la confiança en la seva candidatura. El primer candidat, Jordi Font, ha opinat que no estan en camp contrari i que després d'haver guanyat dues vegades seguides 'sabem que estem a casa nostra'. Gran part de la seva reflexió la ha dedicat també a remarcar els valors de la solidaritat i la legalitat per sobre de l'astucia, i ha convidat a 'assenyalar amb el dit els pillos astuts', i ha fer-ho sense vergonya. També ha defensat la tasca feta durant els dos anys de Govern i s'ha referit a la reforma fiscal que ha defensat com unes lleis que s'han elaborat 'sense que ningú ens hagi condicionat', així com a la creació de nombroses taules de debat amb participació de tots els sectors implicats.

Per la seva banda, el número dos de la llista, Víctor Naudi, ha assegurat que 'alguns es pensen que són els amos de la parròquia' i ha defensat la seva candidatura dient que 'nosaltres no canviem de partit i de companys en cada cita electoral'. A més, ha deixat anar el lema 'la butxaca ens uneix' per referir-se a les candidatures de Demòcrates per Andorra. Per demanar el vot d'aquells que encara no tinguin clar el que faran el dia 3 d'abril, ha dit que 'davant el dubte s'ha de triar sempre la veritat'.

El candidat a la reelecció com a cap de Govern, Jaume Bartumeu, que també ha estat present a l'acte, ha pronunciat un discurs recordant les accions del seu Govern i dient que han apostat i apostaran per la reforma de la funció pública, per la delimitació de les competències entre comuns i Govern, per la diversificació del finançament i per les relacions exteriors.

Pel que fa als altres partits polítics s'hi ha volgut referir com un 'conglomerat caòtic', amb interessos particulars i amb accions parroquialistes confuses. Ha opinat també que 'hi ha algun programa en el que no queda clar si es vol fer la privatització de FEDA o de la STA', i ha recordat que el PS aposta pels serveis públics.

L'acte ha comptat amb uns 400 assistents que s'han mostrat entregats amb aplaudiments constants. A més dels candidats de la llista territorial d'Escaldes-Engordany han volgut estar presents molts altres de la llista nacional i d'altres parròquials com Ordino, la Massana o Andorra la Vella.

Compartir via

Comentaris: 4

Comentaris

Estic indignat! Molt parlar de partit estructurat i projecte i arafutur, pero desde que heu començat la campanya nomes sento al PS criticar als Democrates,
NOMES DESQUALiFIQUEU i feu joc brut i no presenteu propostes per que no enteniu. Marxeu a casa socialistes no us tornare a votar!!!!
Portar al jose blanco al miting, sou uns pocasoltes!!!! Al debat d'encampnel Pacospanya fugia d'estudi per no parlar de lo malament que gestiona el PS
I ara resulta que si que podeu parlar del toni marti com a gestor comunal??? Sou uns incoherents. He de dir tmbe que es molt lleig anar a casa de la gent a rajar i criticar als adversaris.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte