Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, a la roda de premsa d’avui.
El ministre portaveu, Eric Jover, a la roda de premsa d’avui.

Jover creu que la defensa de Macron de l’avortament no afecta l’acord amb la UE


Escrit per: 
Redacció / FOTO: SFGA

El discurs que el president de la República Francesa i copríncep d’Andorra, Emmanuel Macron, ha fet avui davant del Parlament Europeu i en el qual ha defensat la inclusió de l’avortament a la Carta de drets fonamentals de la Unió Europea “s’ha d’entendre que l'ha pronunciat com a president de la República Francesa  i no pas com a copríncep d’Andorra”. Així ho ha dit el ministre portaveu, Eric Jover, preguntat per aquesta qüestió a la roda de premsa posterior a la reunió setmanal del consell de ministres. De fet, el discurs de Macron formava part de la inauguració de la presidència francesa del Consell de la Unió Europea i, per tant, Jover considera que és en aquest context que s’han d’interpretar.

Pel que fa als possibles efectes d’una eventual inclusió de l’avortament a la Carta de drets fonamentals de la Unió Europea sobre l’acord d’associació que Andorra està negociant en aquests moments, el portaveu del Govern creu que no n’hi hauria d’haver cap, ja que “no som membres de la Unió Europea i no volem ser-ho”. A més, ha subratllat, “hi ha per part de les institucions europees un respecte per les idiosincràsies dels diferents territoris i, per tant, hi ha també un respecte per la nostra idiosincràsia en la negociació de l’acord d’associació”.

D’altra banda, Jover ha defensat que aquest no és l’únic tema en el qual hi ha hagut discrepàncies entre els dos coprínceps al llarg de la història. És més, per al ministre “aquesta riquesa que ens permet el coprincipat [quant a opinions, s’entén] també ens ha fet avançar”. Quant a la qüestió concreta de l’avortament, el ministre ha afegit que “tothom és conscient que cadascun dels nostres coprínceps, per qui és i pels seus orígens, té un posicionament ben diferenciat del de l’altre en aquest tema”.

Èric Jover
Emmanuel Macron
avortament

Compartir via

Comentaris: 1

Comentaris

Doncs els hi diré lo que jo crec…..tant de bó sigui un element mes per frenar l’acord d’associacio

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte