Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.
El ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Jover diu que un cop normalitzada la situació se centraran en analitzar les causes


Escrit per: 
Agències / Foto: M. F.

Un cop s’ha pogut restablir la circulació a la CG1 després de l’esllavissada del dissabte passat i, per tant, s’ha pogut tornar a la normalitat des del punt de vista de la mobilitat, el Govern centra ara els esforços en les accions següents, que són avaluar si cal aplicar noves mesures a la zona de manera més definitiva, esclarir què va passar i establir les possibles responsabilitats que hi pugui haver i, de manera paral·lela, treballar en les reformes legislatives que siguin necessàries per evitar que situacions com la de dissabte es tornin a registrar. El ministre portaveu, Eric Jover, ha explicat que els tècnics han manifestat que es poden anar produint petites purgues a la muntanya afectada per l’esllavissada, tal com ja s’ha informat aquest dimecres al matí. De totes maneres, s'estarà molt atent a l’evolució de la meteorologia, ja que “un canvi sobtat”, amb per exemple fortes precipitacions, podria tenir una afectació directa que caldria avaluar.

“Hem fet una primera fase que va ser la que es va prioritzar i que era la de restablir el més ràpidament possible” la circulació a la zona, ha incidit Jover, afegint que un cop aquesta situació s’ha normalitzat ara és el moment per començar a determinar altres aspectes com les causes i les possibles responsabilitats. Jover ha volgut emfasitzar el fet que davant un incident “greu i de dimensió notable” només s’hagués hagut de tallar la carretera totalment sis hores i que pocs dies després ja es pugui obrir la CG1 amb normalitat. En aquest sentit, ha destacat la feina d’una quarantena d’efectius de diferents departaments governamentals, del comú de Sant Julià de Lòria, de la Creu Roja o de les dues empreses privades que han fet els treballs d’instal·lació del mur de contenció, entre d’altres. De fet, també en aquesta segona fase s’avaluarà el cost que hagi pogut tenir tot aquest dispositiu així com la pròpia construcció del mur.

“Cal saber el que ha passat exactament”, ha destacat Jover, per decidir els passos següents i ha afegit que si es veu que hi ha “una responsabilitat associada és lògic que es demani reparacions”. D'aquesta manera, i tal com ja va anunciar el cap de Govern, Xavier Espot, dilluns es posarà l'assumpte en mas del gabinet jurídic del Govern. I quant a les modificacions legislatives, Jover ha concretat que s'analitzarà la legislació vigent per reduir al màxim el risc per a la població ja que és evident que malgrat "el risc zero no existeix, segur que hi ha coses que es poden fer millor".

jover
situació
causes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte