Diari digital d'Andorra Bondia
Jover garanteix que es buscaran més places per aparcar a Aixovall
Jover garanteix que es buscaran més places per aparcar a Aixovall

Jover garanteix que es buscaran més places per aparcar a Aixovall


Escrit per: 
J. R. /Foto: Jonathan Gil

El ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Èric Jover, es va comprometre ahir amb els delegats dels estudiants del Centre de Formació Professional d’Aixovall a buscar solucions per a la manca d’aparcaments a la zona. Un grup d’alumnes del centre es va mobilitzar al matí tallant un tram de la carretera d’Os de Civís, en protesta pel tancament de l’aparcament que hi havia fins ara, d’una setantena de places, després que no s’hagi pogut arribat a una entesa amb la propietat del terreny perquè continués obert, la mateixa que la del camp d’esports. De fet, ahir ja va entrar en funcionament un altre pàrquing a l’altre costat del riu, segons va explicar el ministre. 
En principi, però, aquest nou aparcament només disposa d’una cinquantena de places i a més està destinat inicialment als professionals del centre. Per aquest motiu es buscarà habilitar més places a la mateixa zona amb l’ajuda del ministeri d’Ordenament Territorial i del Comú de Sant Julià de Lòria, i s’intentarà també que, en funció de la seva ocupació, el nou pàrquing pugui ser utilitzat també per alguns estudiants, ja que alguns compaginen l’activitat formativa amb la laboral. El ministeri i els representants dels estudiants faran un seguiment del perfil dels usuaris del nou aparcament en les properes setmanes, i identificaran d’aquesta manera els estudiants que més necessitin utilitzar-lo.
El titular d’Educació i Ensenyament es va mostrar satisfet de la reunió mantinguda amb els estudiants perquè, segons va dir, “han entès que no és una qüestió que es pugui resoldre d’un dia per l’altre”. “Hem de veure si les places són suficients i si en podem anar incorporant d’altres a la mateixa zona”, va afegir el ministre. En aquest sentit va recordar, per exemple, que a només cinc minuts caminant, a la sortida de Sant Julià, hi ha punts on també es podrien obrir més places d’aparcament, així com millorar les que estan disponibles. 
D’altra banda, s’estudiarà també la possibilitat de reforçar el servei de bus en aquest punt, sobretot per als usuaris del centre de formació d’adults, que tenen un horari nocturn. 

Aixovall
formació professional
parquings
estudiants

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte