Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment de la trobada de l'excap de Govern Antoni Martí amb l'expresident espanyol Mariano Rajoy, en la visita d'aquest darrer a Andorra.
Un moment de la trobada de l'excap de Govern Antoni Martí amb l'expresident espanyol Mariano Rajoy, en la visita d'aquest darrer a Andorra.

Jover nega cap mena de xantatge del govern espanyol en l'afer BPA


Escrit per: 
Agències

“No em consta cap xantatge al Govern”. Amb aquestes paraules ha negat el ministre d’Economia i portaveu, Èric Jover, el contingut de l’ampliació de la querella que ha presentat l’Institut de Drets Humans (IDHA) i l’associació de juristes catalana Drets i en la qual es constata que durant la visita a Andorra que van fer l’expresident del govern espanyol Mariano Rajoy i el ministre d’Hisenda de l’època, Cristóbal Montoro, hi podria haver pressions als membres del Govern en el marc de l’afer BPA. Jover ha manifestat que no ha tingut accés a la querella però ha subratllat que és “curiós”, tot i que no ha volgut entrar a valorar més abastament el fet que “la principal activitat” de l’IDHA en els últims anys estigui relacionada amb l’afer BPA.

Quant a la querella que ha presentat Higini Cierco contra l’excap de Govern Antoni Marti, i els exministres Jordi Cinca i Gilbert Saboya; l’exdirectora de l’Institut Nacional Andorrà de Finances (INAF), Maria Cosan; el president de l’Agència Estatal de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB), Albert Hinojosa, i el director d’aquest darrer organisme, Òscar Gelabert, per prevaricació, Jover ha manifestat que ha estat “una sorpresa relativa” tenint en compte les diverses querelles que s’han interposat contra membres del Govern. “Diria que és un no parar”, ha etzibat, afegint que l’executiu dona tot el seu suport a les persones que en aquell moment “van garantir la millor sortida possible” a una crisi financera que amenaçava, ha emfasitzat, d’afectar no només una entitat bancària sinó “tot el país”. Quant a l'argumentació de la querella que acusa el Govern de voler fer caure BPA, Jover ha destacat que el que va succeir a l’entitat és només atribuïble “a uns gestors” que van actuar amb unes pràctiques que no entrarien dins els “estàndards” garantits. 

Les queixes de Besolí

D’altra banda, i qüestionat per les crítiques de Joan Besolí sobre la manca de suport de la autoritats andorranes, Jover ha recordat que poca incidència podia tenir l’estat en una actuació judicial i més d’un altre país i ha remarcat que li consta que l’ambaixador a Espanya li va fer diferents visites “d’acompanyament”. De totes maneres, ha mostrat que des del Govern estan “oberts” a parlar-ne amb Besolí per mirar de millorar l’atenció que es pugui donar, en el futur, a ciutadans que es puguin trobar en la mateixa situació.

Jovern
nega
xantatge
govern espanyol
BPA

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte