Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre de Finances, Eric Jover, amb el secretari general de l'OCDE, Mathias Cormann.
El ministre de Finances, Eric Jover, amb el secretari general de l'OCDE, Mathias Cormann.

Jover referma a l'OCDE la voluntat de continuar treballant per garantir l’homologació del sistema fiscal


Escrit per: 
Redacció / Foto: SFGA

El ministre de Finances, Eric Jover, acompanyat del secretari d’Estat d’Afers Financers Internacionals, Marc Ballestà, ha mantingut aquest dimecres a París una reunió amb el secretari general de l’Organització de Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE), Mathias Cormann, a qui ha refermat la voluntat del Govern de continuar treballant en el marc inclusiu de l’OCDE per garantir l’homologació del sistema fiscal andorrà mantenint la seva competitivitat.

Així mateix, Jover ha dipositat a la seu de l’OCDE l’instrument de ratificació del conveni multilateral per a l’aplicació de les mesures relatives als convenis fiscals per prevenir l’erosió de la base imposable i el trasllat de beneficis (MLI), ratificat el passat mes de juny pel Consell General, i l’ha compartit amb el secretari general de l'organisme. Aquest conveni multilateral respon a la necessitat de crear un mecanisme eficaç per implementar certes modificacions en línia amb el pla BEPS de l’OCDE en el conjunt de la xarxa de convenis, a fi d’evitar la doble imposició en matèria d’impostos sobre la renda existents dels països, sense haver de tornar a negociar-los bilateralment. Així, modifica de forma automàtica i simultània els convenis fiscals que es designin com a coberts pel conveni multilateral pels estats.

Des del Govern recorden que els convenis per evitar la doble imposició són un element clau per promoure la diversificació econòmica del país. Andorra actualment té vuit convenis ratificats, un de signat i està treballant per eixamplar encara més aquesta xarxa en el curt termini.

jover
referma
OCDE
voluntat
continuar
treballant
garantir
homologació
sistema fiscal

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte