Diari digital d'Andorra Bondia
El parlamentari i vicealcalde de la Seu d'Urgell.
El parlamentari i vicealcalde de la Seu d'Urgell.

Junts insta la Generalitat a desplegar el conveni sanitari amb Andorra


Escrit per: 
Redacció / Foto: JuntsxCat

El vicealcalde de la Seu d’Urgell i diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Fàbrega, ha presentat una iniciativa parlamentària per instar al govern a desplegar el conveni sanitari que permeti als pacients de l’Alt Urgell rebre atenció sanitària a l’Hospital de Meritxell d’Andorra
El passat 8 de febrer es va signar un protocol d’entesa de cooperació sanitària entre Andorra i l’Estat Espanyol. Un conveni llargament reivindicat des del Pirineu i intensament treballat des de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i per l’equip del conseller Argimon, i que ofereix una oportunitat important per a la millora de l’assistència sanitària als ciutadans de la Seu, l’Alt Urgell i tot el Pirineu. 
Actualment els pacients de l’Alt Urgell gaudeixen d’algunes prestacions sanitàries a Andorra, com la diàlisi o determinades proves complementàries -com les broncoscòpies, així com col•laboracions en radiologia o anatomia patològica. Però per poder ampliar prestacions es requeria aquest protocol, i que posteriorment el Departament de Salut de Catalunya i el Sistema Andorrà d’Atenció Sanitària pactin quines prestacions necessiten de l’altre costat de la frontera i com es realitzen. 
Tal i com comenta Jordi Fàbrega: “Amb la signatura d’aquest protocol s’aconsegueix l’adequada cobertura jurídica per poder ampliar totes aquelles prestacions sanitàries -a ambdós costats de la frontera- que els professionals considerin adients per millorar l’assistència sanitària als alturgellencs i als andorrans.” 
No obstant, tot i la signatura d’aquest protocol al febrer, el Departament de Salut no ha avançat en el seu desplegament, i els ciutadans de l’Alt Urgell i el Pirineu no se’n poden veure beneficiats. 
“És per això que ens hem vist obligats a presentar aquesta proposta de resolució per instar al Departament de Salut a iniciar els treballs amb el Sistema Andorrà d’Atenció Sanitària per aconseguir el màxim nivell de desplegament del protocol” ha afegit Fàbrega. “Unes prestacions que han d’incloure, com  a mínim,  visites als especialistes hospitalaris que actualment no es realitzen a la Fundació Sant Hospital (com la Dermatologia) i aquelles on el temps d’espera és superior a 2 mesos i l’ús de la UCI en aquelles patologies on els professionals sanitaris ho considerin adequat”, ha reblat Fàbrega.

 

undefined

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte