Diari digital d'Andorra Bondia
Sílvia Ferrer, Ferran Costa i Jordi Gallardo celebren el triomf de la llista de d’Acord a Andorra la Vella.
Sílvia Ferrer, Ferran Costa i Jordi Gallardo celebren el triomf de la llista de d’Acord a Andorra la Vella.

L’A aposta per l’estabilitat tot i que no descarta cap dels escenaris


Escrit per: 
M.S. / Foto: M.M.

Malgrat que el resultat dels comicis de diumenge han donat un Consell General sense majoria absoluta, Liberals d’Andorra (L’A) considera fonamental que hi hagi una estabilitat política perquè d’aquesta en depèn també bona part de l’estabilitat econòmica i, per tant, també social del país. Així ho va assegurar ahir el número dos de la llista nacional de la formació, Ferran Costa, abans de la celebració de l’executiva de L’A per fer una primera valoració dels resultats electorals i començar a analitzar “els pros i els contres” de cada un dels escenaris que l’aritmètica de la cambra parlamentària permet configurar.
En aquesta línia, Costa, que va admetre que “hi ha escenaris més fàcilment entenedors i fàcils d’explicar que altres”, va deixar clar que ara per ara la formació “no descarta cap possibilitat” i que “tot està damunt la taula”, això sí, advertint que “no bloquejarem mai el país”. I és que pel conseller general electe, que va destacar la importància de saber “trobar el just equilibri per afavorir la governabilitat del país a la vegada que defensar el projecte liberal”,  el mandat del poble és força clar, i ara “la responsabilitat dels polítics és fer la feina per tal de seguir aquest mandat dels ciutadans”.
Així, i davant un hemicicle “atomitzat i sense majoria”, per Costa és indispensable que les formacions representades en l’arc parlamentari “tinguin la cintura suficient” per poder “assolir acords amb qualsevol”. I en aquest sentit, Costa va recordar que hi ha dues de les formacions que “ja han demostrat tenir aquesta cintura”, en una clara referència a l’acord assolit entre Liberals d’Andorra i el Partit Socialdemòcrata a nivell de la circumscripció territorial amb les candidatures de d’Acord. I, tot i recordar que el pacte “era únicament preelectoral” es va mostrar convençut de poder continuar treballant en algunes qüestions amb els socialdemòcrates.
Davant la possibilitat que la fórmula de d’Acord pogués tenir una continuïtat de cara a les eleccions comunals del desembre vinent, Costa, satisfet amb el resultat que s’ha donat en aquests comicis generals, ja que la formació ha incrementat el nombre de consellers generals i es manté com a tercera força del país, va considerar que encara és massa prematur “mirar d’escriure el final del llibre sense tenir-ne el plantejament ni el nus”.
Pel que fa a la voluntat expressada des de Demòcrates de poder governar en solitari i anar assolint acords puntuals, Costa va assegurar que amb la fórmula de la “geometria variable el que fas és assegurar el curtterminisme”, motiu pel qual va advertir que “s’ha de ser molt curós” amb aquesta possibilitat.

Progressistes analitza amb els candidats la feina feta

Progressistes-SDP convocarà els pròxims dies una reunió amb tots els candidats de la formació per intercanviar experiències i fer una anàlisi de la feina feta durant la campanya. Es tractarà d’una primera valoració, més enllà de la ja feta la mateixa nit dels comicis, en què es va lamentar que la bona campanya feta no s’hagués traslladat a nivell de resultats, ja que no serà fins després de Setmana Santa que la formació reunirà el consell nacional per fer una anàlisi més profunda. La intenció de Progressistes-SDP és que el consell nacional tingui lloc la prime- ra quinzena de maig.
D’altra banda, al tancament d’aquesta edició continuava ahir la reunió de l’executiva del Partit Socialdemòcrata per ana-litzar el resultat dels comicis i els diferents escenaris que s’obren.

L'A
aposta
l'estabilitat
Escenaris
descarta

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte