Diari digital d'Andorra Bondia
Judith Pallarés, Jordi Gallardo i Ferran Costa en una sessió del Consell General.
Judith Pallarés, Jordi Gallardo i Ferran Costa en una sessió del Consell General.

L’A busca un últim acostament a CC abans d’optar per una llista pròpia


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

Liberals d’Andorra (L’A) intentarà un “últim acostament” a Ciutadans Compromesos (CC) per veure si es poden sentir suficientment representats a la candidatura territorial que la plataforma parroquial va acordar presentar dilluns de cara a les eleccions generals del 7 d’abril vinent. Així es va decidir dimecres a la nit en la reunió que va mantenir el comitè parroquial massanenc de L’A, una trobada que va aplegar una trentena de persones, algunes de les quals antics integrants de la formació que se n’havien desvinculat els darrers anys, segons van explicar des del comitè parroquial.
La idea és que en aquesta darrera aproximació a Ciutadans Compresos “es pugui parlar de tot” i veure fins a quin punt pot ser “flexible” CC a l’hora de mirar d’articular una candidatura en què totes les sensibilitats que la componen s’hi puguin sentir representades. En aquest sentit, les fonts consultades van incidir que la proposta acordada per la plataforma era “molt marcada” i “fins i tot gairebé ja amb els candidats”, ja que s’apuntava com a possibles integrants dos dels fundadors de la plataforma parroquial com són Carles Naudi i Raül Ferré.
A més, i a manca de les conclusions a què portin aquestes últimes converses, el fet que des de Demòcrates per Andorra s’estigui disposat a no presentar candidatura territorial a la Massana sempre que des de CC hi hagi el compromís que en cas de ser escollits els dos consellers generals donarien supor a la llista nacional més votada fa témer a la formació liberal que “hi pugui haver ja un acord entre DA i CC”.
Per aquest motiu, i a hores d’ara, des dels liberals massanencs no es descarta encara cap opció de cara als comicis i es plantegen quatre escenaris possibles que caldrà resoldre abans de dimarts vinent, quan acaba el termini per a la presentació de les candidatures. La primera d’aquestes opcions seria la reconducció de la situació amb Ciutadans Compromesos i que L’A se sentissin còmodes amb la llista de CC i no “arraconats” com es van sentir alguns del militants liberals amb l’acord de dilluns de Ciutadans Compromesos. I és que les fonts consultades, partidàries també d’evitar cap trencament al si de CC, no entenen que “s’afrontin unes eleccions generals com si es tractés dels comicis comunals”.
En el cas que finalment no hi hagi entesa amb Ciutadans Compromesos, el segon escenari per valorar és la presentació d’una candidatura territorial pròpia com ja s’havia previst inicialment. I és en aquest punt on es plantegen dos escenaris més a l’hora de confeccionar aquesta candidatura. D’una banda, hi ha qui aposta per una llista “purament liberal”, i de l’altra, hi ha qui defensa l’opció d’incorporar altres persones, ja siguin del Partit Socialdemòcrata, amb qui la formació no descarta que, seguint l’exemple d’altres parròquies, encara es pugui acabar formalitzant un acord, o fins i tot amb persones que serien properes a la Tercera Via.
Precisament, els integrants d’aquest projecte, que ja se sentirien còmodes amb una candidatura de Ciutadans Compresos en què figurés Carles Naudi,  resten a l’expectativa de com acabin finalment les converses de la Massana i continuen treballant per ampliar un projecte que es vol “a llarg termini”. Així, i al marge de la llista nacional que liderarà Josep Pintat i la de Sant Julià de Lòria amb Josep Majoral i Carine Montaner, la Tercera Via ultima candidatures a la capital, Escaldes-Engordany i Encamp.

 

L'A
busca
últim
acostament
CC
optar
llista
pròpia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte