Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre d'Economia i Empresa, Jordi Gallardo, amb el president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, en una imatge d'arxiu.
El ministre d'Economia i Empresa, Jordi Gallardo, amb el president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, en una imatge d'arxiu.

La Cambra demana d'allargar fins a tres anys el venciment dels crèdits tous


Escrit per: 
Redacció

"Indispensable i molt positiu en termes generals". Amb aquets entusiasme ha rebut avui en un comunicat la Cambra de Comerç el projecte de llei amb el segon paquet de mesures per fer front a la crisis econòmica que avui també entra a tràmit parlamentari. Un text que, segons l'entitat que presideix Miquel Armengol, "respon a la urgència de les circumstàncies", que s'ha concebut sota el principi de la corresponsabilitat, "única via per resoldre aquesta crisi" i amb l'objectiu de "mantenir la continuïtat i sostenibilitat de les empreses andorranes i preservar el màxim llocs de treball". Es tracta, en fi, que el màxim nombre d'empreses estiguin en situació "real" de reprendre l'activitat i amb el major nomobre de persones en actiu, insisteix la Cambra.

Pel que fa a les mesures concretes que inlcou el projecte de llei, considera especialment positiu l'apartat consagrat als autònoms, que els reconeix una prestació equivalent al salari mínim, així com la reducció d'un 20% del lloguer de l'habitatge i la carència de les hipoteques. Ara be, introdueix un parell de matissos. Primer, pel que fa a les suspensions temporals del contracte de treball i a la reducció de la jornada laboral. Les considera "imprescindibles", però hi afegeix que "davant la incertesa de la durada de la crisi, si es vol que realment sigui una mesura eficient, de coresponsabilitat real i efectiva entre Govern, empreses i treballadors, i que eviti acomiadaments, caldrà també que representi un incentiu davant el cost alternatiu d’acomiadar".

D'altra banda, i pel que fa als crèdits tous aprovats en la llei òmnibus, proposa d'allargar-ne els venciments fins a tres anys. Només d'aquesta manera, sosté la Cambra, "les empreses podran recuperar múscul financer i se'n podrà garantir la viabilitat econòmica-financera a mitjà i llarg termini". Finalment, considera que serà probablement necessari ampliar els límits de la línia destinada a finançament de les necessitats de tresoreria i proposa en aquesta sentit traspassa-hir la part que previsiblement no s’utilitzarà de la línia per al finançament de quotes de préstecs".

Andorra
coronavirus
Covid-19
mesures
projecte de llei
Armengol
Cambra de Comerç

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte