Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir.
El ministre portaveu, Eric Jover, en la compareixença d’ahir.

La campanya contra la precarietat energètica arriba a 88 famílies


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

Fins a 88 famílies, 175 persones en total, es van beneficiar l’hivern passat de la campanya contra la precarietat energètica que impulsa el ministeri d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, una iniciativa que busca garantir els recursos adients a aquelles persones o famílies que no puguin assumir la despesa econòmica per fer front a les necessitats energètiques de la seva llar. Així ho va explicar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, que va informar que l’Executiu va aprovar ja la campanya per a aquest hivern, que arrencarà el primer de novembre vinent i s’allargarà fins al 30 d’abril.

En la campanya 2019-2020  es van destinar fins a 46.664 euros, 7.669 més respecte de la campanya anterior, en què es van atendre 93 famílies que representaven 162 persones, i l’ajuda mitjana per família va ser de 530 euros. Del total dels 175 individus que formen aquestes famílies, hi ha 15 persones amb discapacitat, 64 menors d’edat, 18 persones grans i 78 adults.
Segons va detallar Jover, que va recordar que la detecció de les famílies es va fer a partir dels treballadors socials d’atenció primària, a més d’assumir el consum energètic d’aquestes persones i de contactar les subministradores per tal d’informar de les situacions de precarietat energètica i evitar talls, des dels serveis socials també es va aprofitar les visites als domicilis per facilitar informació sobre el bon ús dels elements de calefacció i  per detectar si hi havia alguna mancança complementària.

Ubach i Riba participen al Consell plenari de la CTP

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, van prendre part ahir al 38è Consell plenari de la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP), que sota la presidència de Catalunya, es va fer per via telemàtica, segons va explicar el ministre portaveu. Eric Jover va detallar que a l’inici del plenari va tenir lloc una taula rodona sobre l’impacte de la Covid-19 en els territoris fronterers de muntanya, en la qual Riba va exposar les mesures dutes a terme a Andorra durant l’actual crisi sanitària i la necessitat de cooperar en l’àmbit transfronterer per fer front als reptes sanitari, econòmic i social.

Després de la intervenció dels representants dels set territoris que conformen la CTP es va procedir a l’aprovació de la Declaració de Presidents, en què es va incidir en la crisi sanitària i en la voluntat de participar de manera activa en el pla de recuperació de la UE així com consolidar el paper de la CTP com a autoritat de gestió per al futur programa Poctefa. També es va plantejar que la UE pogués incrementar els recursos destinats a cooperació transfronterera.

campanya
contra
precarietat
energètica
arriba
88
famílies

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte