Diari digital d'Andorra Bondia
Carles Álvarez i Odile Sarroca van explicar ahir el que comporta el nou sistema.
Carles Álvarez i Odile Sarroca van explicar ahir el que comporta el nou sistema.

La CASS finançarà als diabètics el monitoratge continu de glucosa


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

La Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS) finançarà els dispositius de monitoratge continu de la glucosa per a pacients amb diabetis a partir de l’1 de juny, després que l’executiu aprovés ahir el decret corresponent, segons van explicar el titular de Salut, Carles Álvarez, i la coordinadora de Recursos Sanitaris, Odile Sarroca.
El ministre va explicar que aquests aparells d’última generació poden aportar grans beneficis en el control correcte de la diabetis i en la qualitat de vida d’aquells pacients que la pateixen i la dels seus cuidadors, en el cas dels infants. A més, va afegir que aquest incentiu a l’autocontrol de la diabetis ha de comportar una millora en els resultats en salut en el col·lectiu dels malalts diabètics i retorn de la inversió al sistema sanitari i social per la reducció de les despeses relacionades amb les complicacions a llarg termini que es poden arribar a evitar, com poden ser hospitalitzacions per hipoglucèmies, entre d’altres.
Sarroca va precisar que es finançaran les dues modalitats de dispositius, el sistema en temps real, que permet configurar alarmes que avisen quan la glucosa puja o baixa i que registra de forma contínua les mesures, i el conegut com a sistema flash, que dona una lectura contínua en temps real sempre que el pacient faci el gest d’apropar el receptor al sensor. En el primer cas, la prescripció es farà per part de metges de la unitat de Diabetis, que en farà també la distribució, i el finançament anirà lligat a l’assoliment d’objectius i a l’ús adequat i continuat del sistema. El segon dispositiu es distribuirà a les farmàcies.
D’altra banda, Álvarez va explicar que es va acordar també  modificar el decret que regula el finançament de medicaments
especialment al 100% per part de la CASS per tal d’incloure la cobertura total d’un nou medicament especialment costós per al tractament del virus de l’hepatitis C. Concretament, es tracta del Maviret amb glecaprevir o pibrentasvir, un medicament de nova generació que ofereix taxes de seguretat i eficàcia molt elevades a preus inferiors als medicaments disponibles fins al moment que, a més, simplifica els règims de tractament per la seva eficiència en tots els tipus de virus de l’hepatitis C.

cass
diabètics
glucosa
monitoratge

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte