Diari digital d'Andorra Bondia

La CEA carrega contra el projecte de llei d’intercanvi d’informació fiscal


Escrit per: 
Agències

La Confederació Empresarial Andorrana (CEA) va lliurar ahir als grups parlamentaris un document amb diversos comentaris sobre el projecte de llei d’intercanvi d’informació en matèria fiscal que el Govern ha entrat a tràmit parlamentari.

La CEA considera que el text és “confús i contradictori” en alguns apartats i que renuncia a aspectes de la sobirania del país. El col·lectiu empresarial creu que l’aspecte més negatiu de la llei és que com a raons de la demanda d’informació, s’accepti la legislació i normativa fiscal de la part sol·licitant, encara que aquesta no sigui necessària en el marc de la pròpia legislació andorrana. La CEA també critica que el text barregi qüestions financeres i fiscals.
El document posa de manifest diverses debilitats del projecte de llei, com és el fet de fixar que la circulació d’informació es faci en base als acords d’intercanvi d’informació o dels futurs convenis de doble imposició, ja que això afavoreix tan sols al país que demana informació. A més, creuen que la informació s’hauria de cenyir estrictament als pactes de doble imposició, que és un instrument fiscal, i no pas a “simples” acords d’intercanvi d’informació.
El segon punt dèbil és la confusió que segons la CEA hi ha en barrejar temes de tipus financer amb de tipus fiscals. Els empresaris veuen en el text la possibilitat que a través de grups bancaris internacionals es pugui aconseguir la informació que en principi hauria d’estar regulada pels convenis de doble imposició.
L’aspecte més negatiu de la llei, segons els empresaris, és que es renunciï de manera reiterada la pròpia legislació fiscal. Tot i això, qualifiquen la llei de contradictòria en aquest punt ja que posteriorment parla de limitar la informació que no pugui ser obtinguda en base a la pròpia legislació. Segons la CEA, caldria modificar el projecte de llei fent només vàlida la demanda d’informació en cas de delicte a la pròpia Andorra, “i no cedir sobirania en funció de les lleis o normes d’un altre país”.
La CEA també fa uns comentaris a l’articulat, entre els quals destaca que s’hauria de deslligar l’intercanvi d’informació del blanqueig de diners, perquè ja té la seva pròpia legislació.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte