Diari digital d'Andorra Bondia
La reunió d’ahir de la CEA amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.
La reunió d’ahir de la CEA amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

La CEA demana al Govern menys burocràcia per obrir empreses


Escrit per: 
Redacció/Foto: SFGA

El president de la Confederació Empresarial Andorrana, Gerard Cadena, va mantenir ahir una primera reunió amb el cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, per tractar diverses qüestions que la patronal considera prioritàries. L’agilització dels tràmits dirigits als emprenedors, la necessitat que les administracions públiques prioritzin la contractació d’empreses andorranes i el futur del sistema de pensions van centrar aquesta primera trobada a la qual Cadena va anar acompanyat del tresorer, Jordi Nadal-Balletbó, de la vicepresidenta de relacions internacionals de la CEA, Montse Ronchera, del membre del comitè executiu David Fraissinet i del nou director gerent de la patronal, Iago Andreu.
Els representants de la CEA van traslladar a l’executiu la necessitat de treballar per agilitzar les tramitacions administratives i simplificar la burocràcia, especialment en els processos d’obertura de comerç, establiment o local, i en la creació de societats. Així mateix es van posar  a disposició del ministre de Presidència, Economia i Empresa per col·laborar en la identificació d’aquelles qüestions que suposen un obstacle a l’hora de tirar endavant un projecte empresarial o de consolidar una inversió estrangera.
Així mateix, Cadena també va demanar al cap de Govern i al ministre que es treballi perquè les administracions públiques, també els Comuns,  donin prioritat a la contractació d’empreses andorranes, tant pel que fa a la compra de productes com a la contractació de serveis. Des de la CEA es defensa que l’Administració hauria de contractar proveïdors locals sempre que un producte o servei pugui ser subministrat o prestat per una empresa del país.
A la vegada, el president de la CEA va remarcar la importància que la patronal participi activament en el pacte d’Estat sobre el futur de la CASS que vol posar en marxa el Govern. En aquest sentit, Cadena va demanar que es tingui en compte la realitat del teixit productiu del país a l’hora d’implementar mesures de sostenibilitat, així com pel que fa al ritme d’aplicació d’aquestes mesures; i que s’aprofiti la reflexió sobre la CASS per millorar la representativitat dels treballadors per compte propi en el si del Consell d’administració de la parapública.

Acord d’associació
En un altre ordre de coses, la trobada també va servir per reprendre les converses sobre la negociació de l’acord d’associació amb la Unió Europea. La CEA va explicar a Espot i Gallardo que està duent a terme un procés d’anàlisi, reflexió i proposta sobre les implicacions que suposaria la lliure circulació de persones, així com sobre les especificitats que caldrà defensar en aquest àmbit. Així mateix, la patronal espera que la creació de la Secretaria d’Estat d’Afers Europeus es tradueixi en una millor participació dels agents econòmics i socials en tot aquest procés.
També en el pla internacional, la CEA va insistir en la necessitat de treballar conjuntament amb el Govern per organitzar la Trobada Empresarial Iberoamericana en el marc de la Cimera 2020 i per donar continuïtat –de la manera més eficient i efectiva possible– als treballs sobre la definició i la promoció de la Marca Andorra.

CEA
demana
Govern
empreses
menys
burocràcia
Comentaris: 1

Comentaris

¿Ja han col. locat al consorte? Quina barra que teniu.

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Envian'ns un correu electrònic