Diari digital d'Andorra Bondia

La CG-1 disposarà d’un espai bici de 50 centímetres per a més seguretat


Escrit per: 
M. F. / J. R. / Foto: SFGA

En el debat d’orientació política el cap de Govern, Antoni Martí, va anunciar la intenció de fer un carril bici a la CG-1. Ara, només unes setmanes després, el projecte ha estat presentat.

 Consistirà bàsicament en l’ampliació del voral de la via fins als 50 centímetres i l’objectiu principal és el de poder incrementar la seguretat del ciclistes. Aquesta ampliació es farà només en el carril de pujada, que és on més dificultats tenen ara per ara els ciclistes. El projecte el van explicar de manera conjunta el ministre portaveu, Jordi Cinca, i el cap del gabinet tècnic del departament d’Ordenament Territorial, Josep Maria Huertas, que van recordar que aquesta mesura és com una prova pilot i que si funciona es podria implementar en altres carreteres, sempre tenint en compte “les limitacions” de la xarxa viària del país, ja que no a tot arreu es pot reduir un dels carrils per poder guanyar aquests 50 centímetres.
Els treballs consistiran a repintar la línia i pavimentar correctament la carretera, i es guanyarà l’espai per a les bicicletes perquè es reduiran a 2,95 metres l’amplada del carril de pujada per als vehicles. També es farà una millora en la senyalització. És a dir, “no es redueix la capacitat de la via sinó que es fa el carril per als cotxes més estret”.
Aquestes mesures es prendran entre aquest any i el que ve i s’inclouran en el pressupost que ja hi havia previst per a les millores a la xarxa viària i també en el marc de les obres ja previstes. En aquest sentit, el sobrecost que comporta l’adequació d’aquest espai és d’11.000 euros. Així, aquest any es durà a terme una part dels treballs i de cara a l’any vinent, la resta, ja que el 2013 hi havia prevista una partida per a la pavimentació de la CG-1.
Cinca va posar en relleu que aprofitant una acció que ja s’havia de dur a terme es fa aquesta millora i d’aquesta manera es minimitza el cost que podria tenir dur a terme aquest espai per a bicicletes de manera aïllada.
L’executiu va remarcar que aquesta via que s’habilita no és un carril bici normalitzat, però que és “un intent” de millorar la seguretat en una carretera molt utilitzada pels ciclistes.

Obres a quatre escoles que sumen 705.138 euros
L’executiu va aprovar ahir també un seguit d’obres a quatre centres educatius que s’han de fer aprofitant aquests mesos d’estiu. Els treballs sumen 705.138 euros i permetran la construcció d’una escala d’emergència i la refecció de patis al centre escolar de Fiter i Rossell d’Escaldes-Engordany; la refecció dels sanitaris de l’escola andorrana de Sant Julià de Lòria; la instal·lació d’un ascensor a l’escola francesa del Roc d’Andorra la Vella, i les obres d’instal·lació d’un ascensor a l’escola francesa de Santa Coloma.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte