Diari digital d'Andorra Bondia
La primera reunió de ministres d'Afers Exteriors iberoamericans celebrada a Soldeu.
La primera reunió de ministres d'Afers Exteriors iberoamericans celebrada a Soldeu.

La Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern, finalment el 21 d'abril i de forma semipresencial


Escrit per: 
Redacció/Foto: M.P.

La 27a Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern tindrà lloc finalment el 21 d'abril, i no el 22 com estava previst, i serà en format semipresencial per les restriccions imposades per la pandèmia de la Covid, segons s'ha confirmat aquest migdia des de la Secretaría Pro Tempore de la Conferència Iberoamericana.

La voluntat és que els països que hi participin de forma presencial siguin Espanya, Portugal, Guatemala i la República Dominicana. La tria dels dos primers s’ha fet per una qüestió de proximitat i per les estretes relacions existents, mentre que els altres dos corresponen al país que va organitzar la 26a Cimera Iberoamericana de Caps d’Estat i de Govern el 2018, Guatemala, i al que prendrà el relleu d’Andorra i ho farà el 2022, República Dominicana.

La Cimera Iberoamericana se centrarà en la innovació per al desenvolupament sostenible i la recuperació després de la Covid-19, fent especial èmfasi en la innovació en els aspectes sanitaris, socials, econòmics i mediambientals de la recuperació. La trobada, que reunirà els caps d'Estat i de govern dels 22 països iberoamericans, serà precedida per la quarta Reunió de coordinadors nacionals i responsables de cooperació de la Conferència Iberoamericana, que tindrà lloc el 13 i el 14 d'abril, i per la segona Reunió de ministres d'Afers Exteriors que se celebrarà el 15 d'abril. Aquestes reunions tindran lloc de forma telemàtica.

D'altra banda, la 13a Trobada Empresarial Iberoamericana se celebrarà els dies 19 i 20 d'abril a Andorra la Vella i queda pendent la decisió sobre la celebració del 12è Fòrum de Govern Locals.
  
Andorra va assumir la presidència de la Cimera Iberoamericana l'any 2018 i durant els darrers dos anys ha liderat una àmplia agenda de reunions de la Conferència Iberoamericana, preparatòries de la Cimera. En total, s'han dut a terme dotze trobades ministerials amb la participació dels 22 països Iberoamericans, entre les quals destaquen les trobades de ministres d'Afers Exteriors, Medi Ambient, Cultura, Treball i Seguretat Social, Administració Pública, Educació, Ciència i Tecnologia i Turisme, així com la Trobada Cívica i diverses reunions de caràcter empresarial.

Cimera Iberoamericana de caps d'Estat i de Govern
finalment
21 d'abril
Forma
semipresencial
cimera
iberoamercana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte