Diari digital d'Andorra Bondia
La CIOC vota avui les conclusions i no espera la declaració dels Cierco
La CIOC vota avui les conclusions i no espera la declaració dels Cierco

La CIOC vota avui les conclusions i no espera la declaració dels Cierco


Escrit per: 
M.S. / Foto: Parlament de Catalunya

La comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya (CIOC) del Parlament català votarà en la sessió d’avui el dictamen amb les conclusions de la comissió, i ho farà finalment sense les declaracions dels màxims accionistes de Banca Privada d’Andorra, els germans Higini i Ramon Cierco, del seu exlletrat Jaume Bartumeu, de l’ex-conseller delegat del banc, Joan Pau Miquel, i de l’exsecretària del consell d’administració de BPA, Rosa Castellón, malgrat que tots ells havien estat citats.
Tot i la votació avui del dictamen final –els diferents partits presents en la comissió tenien fins ahir al migdia per presentar les seves conclusions–, la CIOC encara va deixar la porta oberta a la celebració d’una altra sessió el dimarts 5 de setembre, data reservada inicialment per a una possible reunió de la comissió. Amb tot, en cas que s’acabés mantenint i per tant celebrant, no tindrien lloc les compareixences andorranes.
I és que, segons van confirmar fonts properes als accionistes majoritaris de BPA fins a la intervenció de l’entitat, des de la CIOC no se’ls hauria tornat a dir res més ni tramès cap nova citació des de l’enviada perquè compareguessin davant la comissió, amb la possibilitat de fer-ho a través de videoconferència, el juny passat. En aquell moment, tant els germans Cierco com l’ex-conseller delegat del banc van justificar la no compareixença al Parlament català prevista per al 20 de juny per “un tema d’agenda”, però no van descartar “la possibilitat de fer-ho a partir del 15 de setembre del 2017”.
D’altra banda, l’excomissari José Manuel Villarejo i l’ex-director operatiu de la Policia Nacional Eugenio Pino, que havien de comparèixer ahir en la sessió de la comissió d’investigació sobre l’Operació Catalunya, van tornar a deixar “plantada” la CIOC, igual com ho van fer l’ex-secretari d’Estat d’Interior Francisco Martínez, el director general de la Policia Nacional Germán López Iglesias i els agents Antonio Giménez i Jaume Barrado. 
En tractar-se de la segona citació a què no han acudit, la mesa de la comissió, presidida per la diputada de Junts pel Sí, Alba Vergés, va acordar informar la mesa del Parlament perquè prengui les accions legals oportunes.

CIOC
conclusions
Cierco
declaració
vota

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte