Diari digital d'Andorra Bondia
centre tractament de residus
centre tractament de residus

La comissió de finances proposa adequar el marc jurídic del CTR


Escrit per: 
Redacció/Foto: Agències

La comissió legislativa de Finances i Pressupost ja ha tancat l’informe sobre les fiscalitzacions dels diferents organismes dutes a terme pel Tribunal de Comptes, corresponents a l’exercici 2014. Entre les recomanacions, la comissió demana que s’impulsi un canvi normatiu per adequar el marc jurídic del Centre de Tractament de Residus d’Andorra (CTRASA) a la seva condició d’instrument de gestió directa de l’administració general.
I és que, tal com ja apuntava el Tribunal de Comptes en el seu informe sobre CTRASA, la in­adequació de la naturalesa jurídica del centre i la seva propietat pública impedeixen al Govern exercir el control sobre la societat així com sobre els seus propis serveis o altres instruments de gestió directa.
D’altra banda, i en resposta a una pregunta de la parlamentària del Partit Socialdemòcrata, Rosa Gili, en relació a l’afer d’Aigua d’Arinsal, des del ministeri de Salut, que especifica els controls que porta a terme als establiments que desenvolupen activitats alimentàries i detalla el procés d’autorització de la planta embotelladora de la societat Aigua del Pirineu SL, es reitera que l’empresa havia fet i superat tots els controls pertinents i complia els paràmetres preceptius.
En aquesta línia, es recorda que els paràmetres indicadors de contaminació microbiològica que fixa la normativa vigent defineixen únicament la recerca de bacteris i no fixen l’obligació de fer una recerca de virus en aigües minerals naturals envasades.
Des del ministeri de Turisme i Comerç, en aquest cas responent a una pregunta del parlamentari liberal Carles Naudi d’Areny-Plandolit sobre la utilització d’excedents d’altres exercicis per part d’Andorra Turisme, es recorda que en la formulació dels comptes de la societat ja s’expliquen els motius de l’ús de part de les reserves i per tant de reducció del patrimoni net.
En aquest sentit, es recorda que l’any 2014 es va fer front a l’increment del patrocini del Bàsquet Club Andorra, per l’ascens a l’ACB, i a la millora del portal web, aspectes que no havien estat pressupostats. I que es va optar per compensar la reducció de patrimoni net en exercicis posteriors.
D’altra banda, la consellera general de Socialdemocràcia i Progrés, Sílvia Bonet, ha presentat una demanda d’informació per rebre documentació de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Concretament, Bonet sol·licita còpia de tots els convenis d’acord que la CASS ha signat amb els diferents prestadors de salut, en què s’estableixen els drets i obligacions de totes dues parts pel que fa a l’assistència sanitària donada pel prestador als beneficiaris del règim andorrà de seguretat social, en aplicació de l’article 138 del decret legislatiu del 16 de setembre del 2015 de publicació del text consolidat de la Llei 17/2008, del 3 d’octubre, de la seguretat social.
Finalment, i a iniciativa pròpia, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat compareixerà el 27 de juny davant la comissió legislativa de Sanitat i Medi Ambient per presentar la proposta de revisió del Pla nacional de residus per al període 2017-2020.

Ctrasa
comissió Finances i Pressupost
marc jurídic
Tribunal de Comptes

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte