Diari digital d'Andorra Bondia
La ministra Trini Marín, ahir a la tarda.
La ministra Trini Marín, ahir a la tarda.

La comissió de participació ciutadana, operativa a finals d’any


Escrit per: 
M. P. / Foto: Facundo Santana

La ministra d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín, va presentar ahir la nova comissió operativa de participació ciutadana, un òrgan interministerial que es preveu que estigui operatiu a finals d’any. Es tracta d’un òrgan interministerial que ha de ser l’eina del Govern per promoure la participació ciutadana des d’un vessant transversal. “Es vol que la ciutadania pugui prendre part sobretot de les polítiques públiques, fer-los també partícips d’aquelles decisions que puguin sorgir sobretot en política”, va afirmar en una compareixença davant la premsa. La previsió és que en un termini d’un parell o tres de mesos la comissió quedi constituïda i per tant sigui operativa a finals d’any.

La comissió està formada pel ministre competent en participació ciutadana, que n’és també el president, un representant de cada ministeri, l’equip de participació ciutadana i dos representants de la ciutadania. La seva elecció es farà dins de la visura ciutadana, un òrgan en què encara es treballa, per la qual cosa encara no se sap com es farà l’elecció, si bé va apuntar que podria ser per sorteig. 

Un dels temes principals que té sobre la taula el ministeri és la preparació del referèndum per validar l’acord d’associació amb la UE. La ministra va indicar que encara no tenen cap encàrrec concret, però que el primer pas ja s’està tirant endavant, que és “informar la ciutadania perquè estigui assabentada de tot”. En aquest sentit no va descartar que si dins la comissió surt la proposta, es pugui arribar a fer alguna prova pilot de consulta popular amb un tema menor.

Propostes
Marín va destacar que des que es va crear la plataforma Visc.ad s’han rebut fins a 400 aportacions de la ciutadania, una xifra que va admetre que potser no és gaire alta però que és important. Igualment, va explicar que la transformació digital de l’administració és un dels temes que genera més interès entre la ciutadania, al costat de les conferències pedagògiques entorn de la salut mental, problemes psiquiàtrics o de psicòlegs. “Tota aquesta informació que es dona al jovent i que  preocupa els pares. Hem rebut diferents aportacions per poder fer, des de conferències fins a informar més el jovent”, va afirmar, admetent que potser falta acabar de consolidar els canals de comunicació.

comissió
participació
ciutadana

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte