Diari digital d'Andorra Bondia

La Comissió Europea creu que Andorra protegeix adequadament la transferència internacional de dades personals


Escrit per: 
Agències

La Comissió Europea considera que Andorra assegura un nivell de protecció adequat de les dades de caràcter personal transferides des de la Unió Europea.

Així es desprèn d'un comunicat del Govern, que es fa ressò de la decisió de la Comissió, que va ser adoptada el passat 19 d’octubre, i que va ser publicada al Diari Oficial de la UE el 21 d'octubre. L'Executiu destaca que aquesta decisió de la Comissió representa noves possibilitats per a empreses i organitzacions, facilita la instal·lació i la creació de nous projectes empresarials, estalvia la tramitació d’autoritzacions d’exportació de dades cap a Andorra davant de les Agències nacionals europees, i representa un estalvi de recursos econòmics.
En virtut de la directiva europea, la transferència internacional de dades personals des dels Estats membres de la Unió Europea cap a un país tercer només pot ser efectuat si aquest país assegura un nivell de protecció adequat, o bé es donen les garanties previstes a la directiva. La Comissió pot constatar que un país tercer assegura aquest nivell de protecció, i llavors s’autoritza que les dades poden ser transferides sense que calgui cap altra mesura  complementària.
La decisió de la Unió Europea contempla també tota una sèrie de mesures que permeten als Estats membres de suspendre la transferència de dades de caràcter personal, com es preveu també per la resta de països tercers, en el cas que es constati per part de la autoritat competent andorrana que el destinatari de les mateixes no respecti les normes aplicables en matèria de protecció, o que aquestes normes no fossin respectades i l’autoritat competent andorrana no actués amb la deguda diligència per evitar els perjudicis a les persones concernides que es poguessin derivar d’aquest incompliment.
La Comissió Europea ha declarat que es consideren països amb nivell de protecció adequat: Suïssa, Argentina, Guernsey, Illa de Man, Jersey, Canadà respecte de les entitats subjectes a l’àmbit d’aplicació de la llei canadenca de protecció de dades, i les entitats nord-americanes adherides als principis de Port Segur (safe harbor). Amb aquesta recent decisió, també Andorra passa a formar part dels països homologats.
 

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte