Diari digital d'Andorra Bondia

La comissió permanent no durà la pròrroga del pressupost al TC


Escrit per: 
Agències


La comissió permanent ha decidit no portar el decret de pròrroga de pressupost al Tribunal Constitucional.

Després que els informes dels experts determinessin que s’havien de fer alguns canvis i que el Govern hagi suprimit l’article 6.2 del text, els membres de la comissió han considerat oportú donar-lo per bo. Segons va explicar un dels integrants de la comissió, el reformista Joan Torres, l’article que s’ha eliminat era el que envaïa les competències del legislatiu perquè modificava la llei i, suprimint-lo, el text queda “en el límit de poder presentar un conflicte de competències”.
La decisió s’ha pres després que un expert constitucionalista ha estudiat la modificació que va fer el Govern en el text arran del requeriment de la Sindicatura que es rectifiqués alguns articles. El nou text ja no inclou l’article 6.2, que, segons va explicar Torres, era el que permetia modificar la llei, ja que preveia que quan no hi hagués crèdit el Govern po­gués aprovar les modificacions pressupostàries escaients.
El membre del Partit Socialdemòcrata Jordi Font, per la seva banda, va opinar que “es deuen haver fet totes les modificacions que s’havien demanat, a excepció d’alguna que es veu influïda per la resta de canvis”. Cal recordar que l’informe encarregat per la Sindicatura veia problemes en quatre articles i que finalment el Govern n’ha mantingut dos, n’ha retirat un i n’ha esmenat un altre. Font va assegurar que l’informe de l’assessor indica que les modificacions són suficients.
Per la seva banda, el candidat d’Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, va lamentar la decisió i, en concret, el fet que el síndic general “no actuï en conseqüència”, segons el que requeria l’informe, ja que va qualificar les modificacions de “purament cosmètiques”.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte