Diari digital d'Andorra Bondia

La comissió recomana aprovar una estructura pressupostària obligatòria


Escrit per: 
Agències


L’informe de la comissió legislativa de Finances i Pressupost sobre les fiscalitzacions fetes pel Tribunal de Comptes en relació amb els exercicis del 2006 i el 2007 ha estat publicat en el Butlletí del Consell General.

 En el text es recomana que s’aprovi una estructura pressupostària d’obligat compliment, que hauria de definir de forma clara els comptes que s’han de fer servir en l’elaboració del pressupost, tant per a ingressos com per a despeses, i la correlació amb els comptes definits en el Pla general de comptabilitat pública.
La comissió ha constatat que ”moltes de les entitats auditades continuen sense complir les reserves fetes pel Tribunal de Comptes i cada any s’ha de tornar a insistir en la regularització d’aquestes situacions”. En l’informe, s’insta el Consell General i els òrgans que hi estan vinculats, l’administració general, les entitats parapúbliques i les societats públiques i entitats subvencionades, que regularitzin la seva situació “en el termini més breu possible”, atès que han constatat que la majoria de les entitats auditades no fan un seguiment pressupostari ajustat estrictament a la Llei general de les finances públiques i al Pla general de comptabilitat pública.
A més, la comissió ha demanat al Consell que encomani al Govern una revisió del text de finances públiques, perquè la segregació de funcions que defineix “és de difícil aplicació a les petites entitats”.
La comissió també recomana al Tribunal de Comptes “que prengui les iniciatives necessàries” perquè “únicament” està duent a terme “un treball basat en l’auditoria financera i la legalitat” quan hauria d’actuar basant-se “en els criteris de legalitat, eficàcia, eficiència, economia i equitat”. Aquest va ser un dels motius pel qual el president de la comissió, Eusebi Nomen, va dimitir com a ponent de l’informe. Els comptes del 2006 i del 2007 de les entitats fiscalitzades s’han aprovat per majoria. Tot i així, no s’ha pogut aprovar els comptes d’aquests dos anys de la Fundació OMT.Themis ni de la residència Solà d’Enclar, perquè no van ser entregats al Tribunal de Comptes.
Pel que fa a les transferències als comuns, es demana a les corporacions que la documentació estigui més unificada i que contingui, com a mínim, l’import de la transferència del Govern i altra informació comptable.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte