Diari digital d'Andorra Bondia
La compareixença de Miquel a la comissió BPA, quasi descartada
La compareixença de Miquel a la comissió BPA, quasi descartada

La compareixença de Miquel a la comissió BPA, quasi descartada


Escrit per: 
E.G.

Ahir va arrancar un nou període de sessions al Consell General, i el primer dia va ser de tot menys tranquil. I si no que ho preguntin als membres de la comissió especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera. D’acords se’n van prendre molt pocs, però de discussions n’hi va haver moltes, segons asseguren les fonts. El que ja és quasi segur és que l’ex-conseller delegat de BPA Joan Pau Miquel no podrà comparèixer davant la també coneguda com a comissió BPA.

I és que durant la reunió els representants del grup parlamentari demòcrata van tornar a explicar que no veuen clara la compareixença de Miquel sense una llei de garanties processals en el terreny de la investigació dels consellers generals i, en aquest sentit, van recordar la carta que va enviar el president de la comissió, Ladislau Baró, al president del Consell Superior de la Justícia, el 13 de febrer passat. En aquesta missiva, el contingut de la qual ja va publicar el BonDia, s’exposava que “vist que el Principat d’Andorra no disposa d’una normativa que reguli la protecció de les garanties processals en l’àmbit de la investigació parlamentària, la comissió ha acordat demanar el parer dels òrgans jurisdiccionals per contribuir a determinar quin hauria de ser el contingut essencial d’una normativa d’aquestes característiques”. Tal com es va formular la consulta i malgrat que la resposta a la carta encara no ha arribat, membres de la comissió  ja donarien per fet que els òrgans jurisdiccionals respondran que cal la legislació en qüestió. I sense aquesta llei –que no hi és i ni s’espera– la compareixença no serà possible. 

Al marge d’aquest debat, la reunió d’ahir també va estar marcada pels retrets mutus entre els representants dels diferents grups parlamentaris. Segons les fonts, les discussions van ser llargues i, en algun moment, pujades de to, i el motiu no va ser altre que el funcionament de la mateixa comissió. El format de les reunions no és compartit entre els consellers generals presents a la comissió i, de fet, ja fa força temps que alguns dels seus membres han mostrat el seu malestar per la seva poca eficàcia per esbrinar quines van ser les causes de la intervenció del banc i per definir mesures que impedeixin que es puguin donar casos semblants als de BPA.

Discussions al marge, el que sí que va decidir ahir la comissió especial és la data de la nova compareixença del cap de la Uifand, Carles Fiñana. Serà el 29 de març.

BPA
bancs
comissio vigilancia

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte