Diari digital d'Andorra Bondia
L’ambaixador espanyol, Àngel Ros.
L’ambaixador espanyol, Àngel Ros.

“La confirmació de Borrell només pot ser positiva per a Andorra”, augura Ros


Escrit per: 
Redacció / Foto: Agències

L’ambaixador espanyol sosté que l’aeroport estarà operatiu a l’abril “si tot va bé”.

La confirmació de Josep Borrell com a cap de la diplomàcia de la Unió Europea, després de superar l’examen final a què va ser sotmès dilluns a l’Eurocambra, va ser saludada ahir per l’ambaxador espanyol, Àngel Ros, com una notícia “especialment positiva”. “Tenir una persona intel·ligent en un lloc de responsabilitat, i que aquesta persona sigui a més filla del Pirineu i conegui la realitat del país, només pot ser positiu per a Andorra.” En aquesta mateixa línia es va pronunciar el ministre portaveu, Èric Jover, segons el qual el nomenament de Borrell “accelerarà el treball amb les institucions europees” perquè coneix bé “les nostres dificultats i idiosincràsies”.

Dit això, Ros va advertir que en la negociació de l’acord d’associació, “el que li toca fer a Espanya és acompanyar Andorra en aquest procés, com a coneixedors que som de la realitat andorrana, millor que ningú a Europa, juntament amb França”. I de moment, en la seva opinió, “s’està fent una bona negociació”, i el procés està funcionant “bé”.
L’ambaixador espanyol, ahir especialment loquaç, va afirmar que no està previst reforçar el dispositiu policial a la duana –pel costat espanyol, s’entén– amb motiu de la imminent sentència del Suprem espanyol en el judici contra els líders del procés, que amb tota probabilitat es publicarà dilluns. Ros es va limitar a repetir el mantra que el Govern espanyol ha repetit els últimes dies: “les sentències s’han d’acatar i espero que tothom les acati. La solució al problema català ha de venir a través del respecte a la llei [la Constitució espanyola i l’Estatut català] i a les resolucions judicials, i també a través del diàleg. Per aquests tres punts”.

Pel que fa a l’aeroport d’Andorra-la Seu, Ros va confirmar el calendari anunciat pel ministre espanyol de Foment, José Luis Ábalos, a l’última Trobada Empresarial al Pirineu: “Si tot va bé, l’aeroport pot ser operatiu a l’abril”. Els motius per a l’optimisme els extreu de les proves del sistema d’aproximació per GPS que van tenir lloc al setembre i que es van enllestir en dos dies, un menys del que estava previst. Aquest octubre es rebrà l’informe de la comissió d’experts, i si es positiu s’enviarà a la comissió interministerial –Foment i Defensa– perquè analitzin el dossier i prengin la decisió final.

Finalment, i sempre segons Ros, en la recent reunió del ministre Benazet amb la seva homòloga espanyola, Maria Luisa Carcedo li va comunicar que havia encarregat a la Seguretat Social un estudi sobre la  possibilitat que l’hospital Nostra Senyora de Meritxell presti servei als ciutadans espanyols residents als Pirineus, mesura que beneficiaria especialment als de l’Alt Urgell.

Borrell
Ros

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte