Diari digital d'Andorra Bondia

La corporació d’Ordino assenyala la necessitat d’agilitzar els plans parcials


Escrit per: 
Redacció


Poc va tenir d’extraordinària la sessió de comú d’Ordino d’aquest dijous, dedicada a l’urbanisme, en un ambient de camaraderia i bones relacions entre la majoria i l’oposició socialdemòcrata. Això els va permetre aprovar tots els acords per unanimitat, gràcies també al fet que les cadires de Blasi i Benazet estaven buides.

No obstant, el tema més rellevant no va venir de la mà d’una aprovació, sinó d’una de les habituals reflexions d’Albert Pujal. Reflexió que aquest cop estar centrada en la llei del sòl i concretada en la incipient necessitat que tenen els comuns de “simplificar” l’elaboració de plans parcials, una tasca que a hores d’ara “dura anys”, segons va indicar l’opositor, arquitecte i per tant expert en la matèria.
El parer del socialdemòcrata no difereix gaire del membre de la majoria i conseller delegat d’Urbanisme, Pere Riba, que ja va indicar en la roda de premsa que tot i haver d’esperar “fins al 2012” per poder fer canvis en els plans d’urbanisme, ja s’havien “posat sobre la taula diferents propostes”. Unes propostes que anirien encaminades, segons Riba, a una reducció del percentatge d’acord entre propietaris, situat actualment en el 75% i que es proposa abaixar fins al 51%. Segons Riba, aquest és un dels passos burocràtics que més alenteixen el procediment, i bona prova d’això és que “hi ha molts plans parcials en marxa però encara no n’hi ha cap d’acabat”.
Un altre aspecte que es planteja variar és reduir les taxes econòmiques que han de pagar pels propietaris, un fet que provoca molts cops divergències i problemes en el moment d’iniciar el desenvolupament de la unitat d’actuació. En qualsevol cas, Riba ja va recordar que mentre el Govern no faci modificacions a la llei, fins al 2012 no es podran fer canvis en el pla d’urbanisme. Tot i això, s’ha constituït una comissió que anirà recollint els aspectes que cal modificar per arribar al 2012 amb els “deures ja fets”.
normativa reguladora d’edificis
L’acord al qual es va arribar per unanimitat va ser aprovar modificacions en la normativa subsidiària i de rehabilitació d’edificis, per fer-la més clarificadora i entenedora pel que fa a l’aplicació.
Pujal va destacar la bona feina que s’ha fet en aquest sentit, i va indicar a més que Ordino sempre ha estat modèlica en el terreny urbanístic i que així havia de continuar.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte