Diari digital d'Andorra Bondia

La corporació tanca l’exercici 2010 amb un superàvit d’un milió d’euros


Escrit per: 
M. F. / Foto: C. Escaldes


El Comú d’Escaldes ha tancat l’exercici 2010 amb un superàvit d’un milió i havent rebaixat l’endeutament en 2,5 milions.

Ara com ara, el deute se situa en 37,2 milions, és a dir, un 18% per sota del sostre estipulat per la Llei de finances comunals, tal com va destacar la cònsol major, Montserrat Capdevila, que es va mostrar molt satisfeta, especialment per l’esforç en la contenció de la despesa de funcionament, ja que de fet s’ha aconseguit un estalvi de dos milions.
Pel que fa als ingressos, s’ha aconseguit recaptar 1,7 milions més dels que es preveien inicialment en el pressupost i això ha estat, especialment, per la recaptació més elevada en concepte de l’impost de transferències patrimonials (ITP), en què s’havia previst un milió i finalment se n’han recaptat 1,7, i per les transferències del Govern, que han estat superiors a les que inicialment s’havien calculat.
Capdevila va exposar que la corporació comunal “té la capacitat” per retornar els 37 milions d’euros i va afegir que els préstecs que hi ha signats amb els bancs preveuen un retorn de 2,5 milions cada any, i va concloure que no veu per què s’han de deixar de complir aquests compromisos.
El conseller de l’oposició del Partit Socialdemòcrata Francesc Casals, va manifestar que aprovava aquesta liquidació de comptes però que estava en contra “de la política pressupostària” de la corporació comunal, ja que va posar en relleu que el deute de 37 milions “hipotecarà” les actuacions del futur Comú. D’aquesta manera, el va qualificar d’“exagerat” i va afegir que encara s’hauria pogut rebaixar més del que s’ha fet.
En la sessió de consell de comú també es va decidir reconduir 1,4 milions de despeses al pressupost d’aquest any i que corresponen, bàsicament, a les obres del Centre d’Interpretació de l’Aigua i de la vall del Madriu i els entorns  i els embelliments duts a terme a Fiter i Rossell i als entorns del pont dels Escalls. Capdevila va recordar que el pressupost d’aquest any preveu un superàvit de 400.000 euros, amb la qual cosa, gràcies al superàvit del 2010, la incorporació d’aquestes despeses no farà que els números siguin negatius sinó que els equilibrarà.
reglament de circulació
La corporació també va aprovar una modificació del reglament del servei de Circulació que ha de permetre que els agents accedeixin al grau d’agent de primera després de tres anys d’experiència. Fins ara havien de fer un seguit de cursos per accedir a aquest lloc, ja que així s’havia pactat en el reglament anterior. Ara, els agents han demanat que, tal com preveu la llei, l’accés es pugui fer després d’aquests tres anys d’activitat i, per tant, s’ha fet aquesta modificació.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte