Diari digital d'Andorra Bondia
Membres de la junta de l’AAME en una assemblea.
Membres de la junta de l’AAME en una assemblea.

L’A creu que caldria regular la professió de monitor d’esquí


Escrit per: 
Redacció / FOTO: J.G.

Liberals d’Andorra (L’A) lamenta que la professió de monitor d’esquí sempre ha estat “desemparada”. És per això que aposta per regular-la, sobretot amb relació a la CASS, ja que és un treball de només cinc mesos. Així es recull en les respostes del partit polític al qüestionari que l’Associació Andorrana de Monitors d’Esquí (AAME) va adreçar a totes les candidatures amb motiu de les eleccions generals. 

Els liberals també defensen que la lliure competència és bona en totes les professions, sempre que es respectin les formacions i les homologacions de l’Efpem, al mateix temps que indiquen que abans de reactivar l’Escola Nacional Andorrana d’Esquí (Enade) cal reformular la llei que la regula, ja que ara per ara no es pot treballar a les estacions si les societats que les gestionen no donen l’autorització. En les respostes, a més, es destaca que els monitors d’esquí són els ambaixadors del país, ja que tenen un tracte directe amb el client. Davant d’això, creuen que caldria estudiar en quines lleis es pot promocionar i potenciar els instructors com a professió i fer que sigui una sortida professional per als joves. L’A remarca que al programa electoral amb el qual es van presentar a les eleccions generals es proposava potenciar les formacions esportives perquè els monitors d’esquí puguin fer de monitors de diferents esports a l’estiu, garantint així que sempre es disposarà d’un guia titulat.
De la seva banda, el Partit Socialdemòcrata (PS) també va contestar la carta enviada per l’AAME indicant que les respostes al qüestionari elaborat per l’associació professional havien de ser prèviament consensuades des del comitè directiu del partit. La reunió d’aquest òrgan, però, no estava prevista fins després de les eleccions. Amb tot, el PS va comunicar que prenia nota de les inquietuds expressades per l’entitat i es va comprometre a traslladar les respostes els pròxims dies.
L’AAME va rebre la resposta de Liberals d’Andorra i del Partit Socialdemòcrata divendres passat 5 d’abril. El president de l’associació, Carles Iriarte, va explicar que aquestes van ser trameses automàticament a tots els socis i simpatitzants sense fer-ne cap mena de valoració. Això havia d’ajudar els membres de l’entitat a decidir el seu vot. Encara que el qüestionari va ser adreçat a tots els partits, l’AAME no va obtenir cap resposta de Demòcrates, Andorra Sobirana, Progressistes-SDP, Terceravia, Ciutadans Compromesos, i Units pel Progrés d’Andorra.
Totes les preguntes giraven entorn de la situació i el futur de la professió de monitor d’esquí al país i feien referència a aspectes com ara la reactivació de l’Escola Nacional Andorrana d’Esquí, l’activació i reforma de la Llei de l’ensenyament i l’exercici de la professió de monitor d’esquí, l’aposta per liberalitzar o no la professió de monitor d’esquí, i la lliure competència professional.

 

monitors d'esquí
aame
PS
liberals
L'A

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte