Diari digital d'Andorra Bondia

La Declaració d'Interlaken estableix un Pla d'Accions per fer més eficaç el Tribunal dels Drets Humans


Escrit per: 
Agències


El Comitè de Ministres del Consell d'Europa, reunit a Interlaken, Suïssa, ha adoptat una declaració que recull els objectius marcats en la Conferència d'alt nivell sobre el futur del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH).

La Declaració d'Interlaken recull un Pla d'Accions com 'a instrument d'orientació política pel procés cap a una eficàcia a llarg termini del sistema de la Convenció'. Els Estats membres hauran d'endegar les mesures recollides en el text abans del final del 2011. El ministre d'Afers Exteriors i Relacions Institucionals, Xavier Espot, ha participat a la Conferència.

Entre els objectius fixats per la trentena de ministres que s'han reunit aquest divendres i dissabte, s'ha acordat crear un mecanisme de filtratge de les denúncies que arriben al TDEH, atès que la majoria no prosperen perquè no són pertinents, i en conseqüència s'ha decidit facilitar la informació a la ciutadania per evitar que arribin denúncies improcedents. També s'ha remarcat que cal que els Estats membres parin atenció a la jurisprudència creada pel Tribunal i modifiquin les seves legislacions per evitar que es tornin a produir violacions similars a les ja condemnades.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte