Diari digital d'Andorra Bondia

La defensa vol l’absolució per venda perquè no hi ha indicis


Escrit per: 
M. F.

La defensa d’un home que va ser condemnat a tres anys de presó, dels quals dos de ferms i la resta condicional qualificada al seguiment de tractament per venda de cocaïna, ha presentat recurs davant del Tribunal Superior ja que exposa que no hi ha cap element per imputar-li aquest delicte.

 D’aquesta manera, va posar en relleu que quan una persona es dedica a la venda hi ha un seguit d’elements, com ara medicaments, llistes de persones, diners en efectiu i eines per manipular la droga, que serveixen per justificar aquesta venda. En aquest cas, va remarcar que no s’ha trobat cap d’aquests indicis i que en canvi l’home ha estat igualment condemnat per la venda.
La defensa va destacar que l’acusat consumia elevades quantitats de droga i que la finançava amb els beneficis del local de nit que regentava. Creu que la pena és excessiva, així que demana l’absolució per la venda i que la condemna no superi un any de presó condicional. El ministeri fiscal, però, exposa que quan es va fer el control de l’home portava a sobre més de 1.000 euros en efectiu i remarca que el tràfic li servia per finançar el consum. És per això que vol que es confirmi la pena.
D’altra banda, la defensa d’un home que va ser condemnat per un robatori amb arma, pel port d’aquesta i per estafa ha formulat recurs, ja que considera que no està provat que amenacés un taxista fent servir una navalla. El que sí que admet és que es va endur del taxi 10 euros, així que remarca que hauria de ser condemnat només per aquest furt. El jove va ser sentenciat a dos anys de presó, dels quals nou mesos ferms. La defensa va remarcar que va ser el taxista qui es va oferir a portar-lo, amb la qual cosa també sol·licita l’absolució per l’estafa. La fiscalia, però, vol la confirmació de la pena, ja que considera que l’inculpat va aturar el taxi tot i no dur diners i, un cop a dins, va amenaçar el taxista amb una navalla per demanar-li 50 euros.
Finalment, la lletrada d’un home condemnat per causar lesions a un agent de circulació ha presentat un recurs, ja que considera que va ser l’agent qui va provocar la reacció del seu client, que el va arrossegar amb el cotxe.
D'altra banda, el Tribunal de Corts ha jutjat un jove per furts i intents de furts, concretament nou, comesos a finals del 2004. D’aquesta manera, el ministeri fiscal demana una pena de dos anys de presó per a l’acusat, que no va comparèixer, i va reclamar una responsabilitat civil de més de 2.000 euros.
En aquest sentit, la fiscalia considera provat que el jove havia entrat o havia intentat entrar en diferents establiments de la capital i Escaldes-Engordany, d’on es va emportar diners i mercaderia. De fet, alguns dels afectats han renunciat a rebre la corresponent  indemnització malgrat que els perjudicis econòmics van ser importants.
La defensa va manifestar que no es pot provar que fos l’inculpat qui va intentar entrar o va acabar furtant finalment als nou establiments, i en aquest sentit va exposar que el jove només n’admet tres. En aquest sentit va rebutjar l’argument de la fiscalia que el modus operandi havia estat el mateix en tots els casos, ja que, va reiterar, la manera com va forçar les portes és habitual.
Les persones afectades van manifestar com, en arribar als seus negocis, es van trobar els panys de les portes trencades i diferents desperfectes. L’autor dels fets s’enduia habitualment els diners o de la caixa enregistradora o de la loteria i el de les màquines que hi hagués als bars. Els agents de la policia que també van prestar declaració durant la vista van assenyalar que havien trobat empremtes en almenys tres dels establiments que havien estat objecte de les sostraccions, i que eren de l’acusat, que té antecedents a Espanya.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte