Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre portaveu, Eric Jover, moments abans de la compareixença d'aquesta tarda.
El ministre portaveu, Eric Jover, moments abans de la compareixença d'aquesta tarda.

La defunció d’una resident a El Cedre eleva a 44 el nombre de morts per Covid-19


Escrit per: 
M.S. / Foto: SFGA

La mort d’una resident a El Cedre de 89 anys que es trobava ingressada a l’hospital ha elevat a 44 el nombre de víctimes mortals per la Covid-19, segons ha confirmat en la compareixença d’aquesta tarda el ministre portaveu, Eric Jover, que ha traslladat el condol a la família.

Malgrat aquesta nova defunció, Jover ha destacat que l’evolució de la pandèmia es manté estable ja que en les darreres hores només s’han detectat dos casos nous de coronavirus a partir de les darreres 81 analítiques que han arribat, 59 de les quals negatives.

Així, el total de casos de Covid-19 diagnosticats és de 747 que, dels quals se’n mantenen actius 231 tenint en compte les 42 defuncions registrades i que ja hi ha 472 persones que han superat la malaltia, després que en les darreres hores hagin rebut l'alta definitiva 4 malalts. Entre els casos actius hi ha 41 professionals sanitaris, un menys que ahir, i 5 integrants de cossos especials.

Pel que fa a l’hospital, hi ha ingressades 19 persones amb coronavirus, 9 a planta i 10 a la unitat de cures intensives, 5 de les quals intubades i amb ventilació mecànica.
Quant al centre sociosanitari El Cedre, hi ha 21 residents malalts, 6 dels quals procedents de Salita, i 8 persones convalescents a l'espera de rebre el resultat de la segona PCR negativa per tal de ser donats d'alta definitivament.

D’altra banda, Jover ha confirmat que ja hi ha 60.000 persones inscrites per fer-se el test d’anticossos. En aquest sentit, el ministre, que ha volgut lloar el doble paper dels comuns tant per contactar amb els que no estant inscrits com per donar dia i hora als que sí s’han registrat, ha explicat que aquesta setmana ja s’han portat a terme més de 2.500 proves a sanitaris, voluntaris, integrants de cossos especials i familiars i que “el procediment funciona de manera adequada”.

Així el ministre, que ha instat novament a tots aquells ciutadans que no s’han registrat per a les proves a fer-ho, ha assegurat que “tot indica que estem a punt per la campanya global a tota la població que arrencarà dilluns”.

defunció
resident
El Cedre
eleva
morts
Covid-19
44

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte