Diari digital d'Andorra Bondia
La consellera general de Liberals d'Andorra, Judith Pallarés.
La consellera general de Liberals d'Andorra, Judith Pallarés.

L’A demana pel compliment del Pla director del transport sanitari


Escrit per: 
Redacció/Foto: Jonathan Gil

Després que en la darrera sessió de control l’executiu confirmés, responent a una pregunta de la consellera general Judith Pallarés, que Ambulàncies del Pirineu havia estat sancionada per Inspecció de Treball i que “constaven problemes tècnics en els vehicles de l’empresa”, el grup parlamentari liberal ha presentat una demanda d’informació a Sindicatura perquè el Govern expliqui les irregularitats en què pot haver incorregut l’adjudicatària del transport sanitari terrestre no medicalitzat. 
Així, amb la demanda presentada per Pallarés, es pretén saber “si s’està complint el Pla director del transport sanitari i si, al seu torn, el SAAS està complint la tasca de supervisió d’aquest servei”. 
A més, tot sembla indicar que l’adjudicació, que finalitzava el 14 de juliol, s’hauria prorrogat un any a l’empresa de forma automàtica. En aquest sentit, Pallarés va alertar que “el concurs inicial indicava que si l’empresa rebia sancions la pròrroga no seria possible”.
Així, el text entrat a Sindicatura reclama al Govern tot un seguit d’informació relacionada amb la dotació de personal, prevenció de riscos, formació, reclamacions dels usuaris i controls de qualitat global del servei que l’empresa ha de complir segons el Pla director i que el SAAS ha de supervisar.
Concretament, i després de l’alta rotació de personal denunciada pels sindicats, se sol·licita a l’executiu còpia de totes les autoritzacions de noves contractacions de personal que el SAAS ha donat a l’empresa adjudicatària. També es demana pels rebuts de neteja i desinfecció dels uniformes del personal dels anys 2016 i 2017 i una còpia del pla de formació i llista dels assistents.

L'A
demana
transport sanitari
pla director
compliment

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte