Diari digital d'Andorra Bondia
Un moment del congrés de L'A del juny passat en què es va aprovar el pacte amb el PS.
Un moment del congrés de L'A del juny passat en què es va aprovar el pacte amb el PS.

L’A d’Encamp i Escaldes aproven l’acord amb el PS pels comicis


Escrit per: 
Redacció/Foto: Liberals d'Andorra

Després que en el darrer congrés nacional de Liberals d’Andorra es facultés els comitès parroquials de la formació per tal de decidir en cada cas si veien oportú formalitzar l’acord amb el Partit Socialdemòcrata per presentar candidatures territorials conjuntes en les properes eleccions comunals, ja hi ha dos comitès locals liberals que han donat el vistiplau a l’acord amb els socialdemòcrates.
Concretament, segons va anunciar ahir la formació en un comunicat, es tracta dels comitès parroquials d’Encamp i Escaldes-Engordany que van donar llum verda a la formació de llistes conjuntes a les dues parròquies amb “un ampli suport”.
Des de la formació liberal es precisa que aquesta validació és la primera etapa del procés, que després del mes d’agost donarà peu a l’inici de les reunions amb membres de la formació socialdemòcrata per a fixar i donar curs als detalls de l’acord en cada parròquia.  
La pausa de l’activitat política durant el mes d’agost trasllada al setembre la decisió de la resta de comitès liberals dins dels terminis previstos. 
De fet, cal recordar que l’executiva nacional de Liberals d’Andorra va fixar el 20 de setembre com a data per a validar l’acord de cada parròquia, de forma que es pugui donar el temps necessari als militants de la formació de cada comitè per poder valorar la proposta d’acord, i també per poder treballar amb suficient marge, en cas d’acord, aspectes de coordinació amb el Partit Socialdemòcrata. 
En aquest sentit, Liberals d’Andorra insisteix en el fet que l’aprovació dels comitès d’Encamp i d’Escaldes-Engordany “entra dins dels terminis fixats amb la previsió que les dues primeres setmanes de setembre la resta de comitès s’acabin de pronunciar”.
D’altra banda la formació assegura que continua “treballant intensament” en altres aspectes preparatius i organitzatius de cara a la “imminent campanya electoral”, a l’espera que el cap de Govern, Antoni Martí, faci públic si els comicis s’avancen al desembre o es mantenen, si s’esgota la legislatura, per a la primavera vinent durant el debat d’orientació política, previst per la tercera setmana de setembre, tal com s’ha compromès a fer.

L'A
Encamp
escaldes
aproven
acord
PS
comicis

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte