Diari digital d'Andorra Bondia
Costa, Gallardo i Pallarés van compartir ahir un esmorzar amb els mitjans.
Costa, Gallardo i Pallarés van compartir ahir un esmorzar amb els mitjans.

L’A dona per fet que tindrà llistes territorials a totes les parròquies


Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

“Manquen per tancar encara alguns serrells, però tot apunta que Liberals d’Andorra serà present a totes les parròquies, en coalició o en solitari”. Així ho va assegurar ahir el president del grup parlamentari liberal i futur candidat de la formació a cap de Govern, Jordi Gallardo, que va remarcar que “el repte de poder guanyar les eleccions és difícil però factible”.

Gallardo, que va comparèixer amb els altres dos consellers generals de L’A –Judith Pallarés i Ferran Costa– per fer un balanç de la feina feta el darrer any i desmentir aquells que quan es va trencar el grup parlamentari “auguraven un enfonsament del projecte liberal”, va explicar que a les tres parròquies on els comitès locals ja han avalat l’acord amb el Partit Socialdemòcrata (Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Encamp) “s’avança bé” i s’estan fent les reunions escaients per tancar tant la part programàtica com l’equip que conformarà les candidatures.

En el cas de Canillo i Sant Julià de Lòria, i sense precisar quina és quina, el president liberal va assegurar que una “va molt ben encaminada”, mentre que s’està “treballant per tancar la cinquena”. Quedarien pendents, doncs, Ordino i la Massana, on “els comitès necessiten més temps per prendre una decisió”, segons va precisar Gallardo, que va incidir, però, que si es té la “possibilitat i capaciatat” i es vol aspirar a governar “s’ha de ser present a totes les parròquies”.

En aquest sentit, el president del grup liberal va deixar clar que només hi ha tres escenaris possibles: “anar amb el PS, anar amb independents i anar sols”.

El cas de la Massana és particular, ja que totes les formacions estan en espera dels moviments que pugui fer la plataforma Ciutadans Compromesos. En aquesta línia, Pallarés va explicar que malgrat que encara no està del tot decidit, el més probable és que, igual com ja van fer fa quatre anys, deixin que tothom doni suport a qui cregui convenient i mantinguin la marca CC per a la parròquia.

D’altra banda, Gallardo, que va dir que no s’ha fixat cap termini perquè els comitès que no ho han fet s’acabin de decidir,  tot i que sí va advertir que “no ens podem adormir”, va explicar que, sense deixar de banda les obligacions parlamentàries i mantenint o fins i tot “fent més feina” que quan eren vuit consellers, el darrer any s’ha treballat pensant en els comicis de la primavera vinent, s’ha incrementat el nombre de militants i s’ha consolidat la implantació territorial de la formació.

Quant a la proposta més concreta, Gallardo, que va defensar l’aposta de L’A per la regeneració, la transparència i perquè la societat civil i els agents econòmics participin de la presa de decisions, es va mostrar convençut que el partit serà capaç d’oferir un projecte que “sedueixi” els ciutadans, ja que es tracta d’una “opció moderada” que “defensa el progrés econòmic i el social”.

En aquesta línia va incidir en l’aposta de Liberals d’Andorra per donar més visibilitat al vessant progressista, ja que “no només els aspectes econòmics són importants”, sinó que cal que “aquests progrés econòmic es distribueixi de la manera més justa per tots els ciutadans del país”.

Precisament, ja de cara a les eleccions, Gallardo va incidir en l’escenari polític molt atomitzat” que es presenta, amb molts projectes i models diferents, un fet que “serà bo per a la ciutadania, que els podrà confrontar” i escollir aquell amb el qual se sent més representada. El president liberal, que va destacar també que aquesta “major oferta” pot fer incrementar la participació als comicis, va advertir de la necessitat que no hi hagi cap mimetisme amb els països veïns i no hi hagi projectes de caràcter populista.

Pregunta sobre el preu mitjà dels lloguers

El grup parlamentari liberal ha presentat fins a sis preguntes de cara a la sessió de control a l’executiu del 13 de desembre vinent. Així, Jordi Gallardo demanarà pels estudis de què disposa Govern sobre el preu mitjà dels pisos de lloguer i com es va fer el càlcul per assegurar que el preu mitjà oscil·lava entre els 539 i els 587 euros.

Per la seva part, Judith Pallarés preguntarà pel procediment que segueixen les queixes dels pacients i usuaris del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) i també pel cost que assu-mirà l’Estat per organitzar la Cimera Iberoamericana de l’any 2020. Finalment, el conseller general Ferran Costa s’interessarà per l’obligació del subministrament de dades i informació estadística a empreses del país i per la situació en què queden els edificis del Pas de la Casa, tradicionalment dedicats a ús turístic i que no poden adaptar-se a la nova llei. Finalment, Costa recupera la pregunta retirada en la darrera sessió per absència de la ministra, sobre les intervencions arqueològiques dutes a terme pel ministeri.

L’A
llistes
territorials
parròquies

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte