Diari digital d'Andorra Bondia
El jurament dels nous vocals de la Junta Electoral.
El jurament dels nous vocals de la Junta Electoral.

La FAE justifica la feina de Cairat i podrà votar per correu


Escrit per: 
Redacció/Foto: Consell General

Guillem Cairat, preparador físic de l’equip d’esquí de fons i germà del candidat de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, finalment podrà votar per correu a les eleccions del 15 de desembre. Així ho ha determinat la Junta Electoral després d’estudiar les al·legacions presentades a la decisió negativa que havia pres inicialment l’organisme.
En una recomanació adoptada dimecres i que es va fer pública ahir en un BOPA extraordinari, després d’una nova comunicació feta pel cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Julià Call, s’assenyala que un cop vist l’exposat fet pel preparador físic i, “especialment a la vista del nou certificat de la Federació Andorrana d’Esquí” (FAE), es conclou que sí que compleix els requisits per fer ús del vot per correu.
Segons l’edicte, en el recurs de Cairat s’hi fa constar un nou certificat de la FAE, de data 11 de novembre, en el qual es detalla que l’interessat “realitzarà temporalment una activitat laboral per compte aliè a l’estranger, del 25 de novembre al 15 de desembre inclòs, arribant molt tard a la nit a Andorra”. Així, els membres de la Junta Electoral han decidit “unànimement” que sí que compleix amb l’article 33 bis.2 de la Llei qualificada del règim electoral i del referèndum que preveu que encara que un elector no estigui inscrit al registre electoral com a resident a l’estranger, pot votar per correu sempre que acrediti que està cursant estudis a l’estranger o realitzant temporalment una activitat laboral o professional a l’estranger.
D’altra banda, en la consulta enviada pel Comú, també es preguntava sobre l’acceptació de diverses adreces donades per l’elector. En aquest cas deixen clar que no es preveu que es puguin designar diversos domicilis i l’única acceptable és la proporcionada en la sol·licitud.

FAE
justifica
feina
Cairat
podrà
votar
per correu

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte