Diari digital d'Andorra Bondia
La formació contínua i no tenir 75 anys, requisits per a l’acreditació
La formació contínua i no tenir 75 anys, requisits per a l’acreditació

La formació contínua i no tenir 75 anys, requisits per a l’acreditació


Escrit per: 
M.S.C. / Foto: Agències

El Govern va aprovar ahir el reglament que regula l’acreditació que han de tenir els metges per poder signar un conveni amb la CASS. El text inclou els criteris que poden causar la revocació de l’acreditació, entre els quals figura l’incompliment dels requisits establerts en matèria de formació continuada i també el fet de tenir més de 75 anys (a partir d’aleshores només podran exercir l’activitat de forma privada). Cal remarcar que avui no hi ha límit d’edat. 
També són motiu de revocació la pèrdua de l’autorització per a l’exercici de la professió, la pèrdua de la col·legiació, la condemna per algun delicte en el desenvolupament de la tasca professional i la inhabilitació professional. El secretari d’Estat de Salut, Joan Antoni León, va remarcar que el ministeri preveu buscar conjuntament amb el Col·legi de Metges la fórmula perquè els professionals puguin acreditar que tenen els seus coneixements actualitzats. S’han fixat un termini màxim de dos anys per treballar-ho.
El text també recull els requisits per poder estar acreditat. Aquests són disposar de la titulació, tenir menys de 65 anys quan se sol·licita per primer cop, estar inscrit al Col·legi de Metges, no tenir antecedents penals en l’activitat professional, haver  realitzat aquesta tasca durant almenys dos anys en els últims cinc anys, no haver estat sancionat per una infracció greu o molt greu i no estar en situació d’inhabilitació professional. A hores d’ara només es requereix la titulació i estar col·legiat. El reglament s’ha fet de forma conjunta amb el col·lectiu mèdic, que ha vist amb bons ulls el text, va dir León, ja que són mesures per afavorir la qualitat del sistema. També va avançar que les negociacions pel conveni entre el Col·legi de Metges i la CASS van en bona línia i s’assolirà un acord en breu.

acreditació
formació contínua
metges
requisits

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte