Diari digital d'Andorra Bondia
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot; el president del patronat de la Fundació Privada Armor, Jordi Aristot, i Daniel Aristot, de la fundació, durant la roda de premsa per presentar el conveni.
El ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot; el president del patronat de la Fundació Privada Armor, Jordi Aristot, i Daniel Aristot, de la fundació, durant la roda de premsa per presentar el conveni.

La Fundació Privada Armor cedeix al Govern un edifici en el que es faran 22 habitatges socials


Escrit per: 
Agències

 El ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior i la Fundació Privada Armor han signat aquest dijous un conveni a través del qual el Govern rep la cessió d'ús d'un edifici que la fundació construirà al número 69 del carrer Ciutat de Valls, a Andorra la Vella, i que comptarà amb 22 habitatges que es destinaran a ús social, i nou despatxos per a entitats públiques o privades sense ànim de lucre que facin accions socials. A canvi d'aquesta cessió el Govern pagarà una xifra anual de 40.000 euros, una quantitat que el titular d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha destacat manifestant que està molt per sota del preu del mercat. Aquest edifici podria estar finalitzat en dos anys, és a dir, el 2020 i en el moment que es posi en marxa s'avaluarà quines són les necessitats existents per determinar els beneficiaris d'aquests habitatges. Ara com ara, ha remarcat Espot, el Govern compta amb una desena d'habitatges per a ús social i amb aquesta cessió "es triplica" el parc que tindran disponible. Per aquest motiu ha emfasitzat que el conveni signat aquest dijous a la tarda és "molt important".

El ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior i la Fundació Privada Armor han signat aquest dijous a la tarda un conveni a través del qual el Govern rep la cessió d'ús d'un edifici que la fundació construirà al número 69 del carrer Ciutat de Valls d'Andorra la Vella i en el que hi haurà 22 habitatges que es podran destinar a finalitats socials. A més, aquest espai també comptarà amb nou despatxos que es podran cedir a entitats públiques o privades que facin tasques socials sense ànim de lucre. A canvi d'aquesta cessió, l'executiu satisfarà un import de 40.000 euros anuals a la fundació, una quantitat que el ministre d'Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha recordat que es troba molt per sota del preu de mercat. Espot ha remarcat la "transcendència" d'aquest conveni, ja que actualment el Govern compta amb una desena d'habitatges socials i amb aquesta cessió "es triplica" la xifra.

A més, el titular d'Afers Socials ha volgut incidir en què aquesta és una "mostra més" de l'aposta de l'executiu per fomentar "l'acció publicoprivada", i ha emfasitzat que d'aquesta manera es poden fer actuacions "més potents".

Des de la fundació, Daniel Aristot ha comentat com a curiositat que aquest terreny va ser el primer que va comprar el seu avi i que quan l'edifici que hi havia bastit es va haver enderrocat, es va pensar "què fer en aquest espai" i llavors van veure que es podia construir un edifici de nou plantes, en el qual es poden fer 22 habitatges i despatxos. El president del patronat de la fundació, Jordi Aristot, ha afegit que la voluntat és "millorar la qualitat de vida de la gent que ho necessita, sobretot la gent gran". L'edifici podria estar construït en dos anys, és a dir, el 2020, i tal com ha afegit Espot en aquell moment caldrà avaluar quines són les necessitats per determinar els col·lectius als quals poden anar destinats aquests pisos, que estaran "arquitectònicament preparats" per a tots els perfils d'usuaris. Així, Espot ha recordat que ara com ara hi ha una problemàtica clara amb l'habitatge i que per tant els beneficiaris podrien ser famílies que no poguessin fer front a un lloguer, però també ha afegit que d'aquí a dos anys aquesta situació pot haver canviat i, per tant, els beneficiaris podrien ser altres perfils de persones.

El conveni que s'ha signat té una vigència de cinc anys i es podrà prorrogar per períodes de la mateixa durada. Espot ha desitjat que l'exemple de la família Aristot Mora "un dels actes de generositat més importants per part de privats que s'han fet en els darrers anys", serveixi perquè d'altres fundacions o famílies segueixin el seu exemple. El titular d'Afers Socials, també ha manifestat que a banda de donar resposta a necessitats socials, aquest edifici servirà per "dignificar" la zona de Ciutat de Valls i, a més, ha destacat el fet que es tracti d'un immoble que faciliti que les persones que hi visquin estiguin "plenament integrades" en la societat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte