Diari digital d'Andorra Bondia
La Generalitat destina 1,2 milions a millorar l’accés a nuclis de muntanya
La Generalitat destina 1,2 milions a millorar l’accés a nuclis de muntanya

La Generalitat destina 1,2 milions a millorar l’accés a nuclis de muntanya


Escrit per: 
Redacció

El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, va anunciar ahir una partida extraordinària d’1,2 milions d’euros per millorar carreteres i accessos a pobles de l’Alt Pirineu i l’Aran. Rull va explicar que els pressupostos del 2016 que no es van acabar aprovant incloïen una partida per tirar endavant un pla de camins complet. “Això no ha pogut ser, però l’últim trimestre disposarem d’1,2 milions d’euros per millorar els accessos a nuclis”, va assegurar el conseller. 
El responsable de Territori i Sostenibilitat va afirmar que “l’accessibilitat” és una part important de l’equilibri territorial i que la seva “responsabilitat com a conseller és trobar recursos d’on sigui”. Rull va confirmar que ha donat instruccions perquè es facin els convenis amb consells comarcals i ajuntaments del Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, la Vall d’Aran i l’Alt Urgell perquè es puguin fer aquestes reformes a les infraestructures. 
El conseller de la Generalitat va donar així resposta a les demandes de molts ajuntaments de l’Alt Pirineu que feia temps que demanaven una millora en les infraestructures rodades. Rull va reconèixer que “al Pirineu hi ha pobles que no són accessibles en condicions raonables”.  
El conseller de Territori i Sostenibilitat va justificar la inversió per les “condicions climatològiques”, que malmeten molt les carreteres del Pirineu. En aquest sentit, Rull va afegir que “hi ha una pressió en forma de neu i de glaç que no reben altres carreteres del país”. 
Rull es va reunir ahir al matí amb el Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell, en què també va explicar que s’actualitzarà el projecte constructiu de la carretera C-462, de titularitat de la Generalitat, que uneix la Seu d’Urgell i la vall de la Vansa i Tuixén, de manera que quan hi hagi disponibilitat pressupostària es faci una reforma.
El conseller va prendre nota també de la petició feta per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, per a la renovació total de la depuradora d’aigües residuals situada al terme de Montferrer i Castellbò. En aquest sentit, el conseller va fixar les obres per al bienni 2017-2018.

Josep Rull
Territori i Sostenibilitat
Alt Pirineu i Aran
carreteres
accessos a pobles
nuclis muntanya.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte