Diari digital d'Andorra Bondia

La Generalitat i el Conselh Generau destinen 4,8 milions a infraestructures


Escrit per: 
Agències


El conseller d’Economia de la Generalitat, Antoni Castells, i el síndic d’Aran, Francés Boya, van firmar dimarts el Pla extraordinari d’infraestructures, dotat amb 4,8 milions d’euros. Gran part dels recursos, 4 milions, els aportarà el Govern català i la resta anirà a càrrec del Conselh d’Aran.

El pla, que s’executarà en dues anualitats entre el 2010 i el 2011, servirà per construir o habilitar els edificis que han d’albergar tots els serveis socials derivats de les competències que l’Aran ha anat assumint els darrers anys. Aquestes dotacions, va destacar Boya, permetran al govern aranès oferir “amb dignitat i més eficiència” els nous serveis. Una gran part dels recursos aniran destinats a un centre de referència de l’occità.
Després de la signatura del conveni, el síndic va explicar que en els darrers 15 anys el Conselh ha anat assumint competències amb les pertinents partides que cobrien l’execució dels nous serveis, però sovint “no s’han tingut en compte les infraestructures necessàries” per organitzar i fer efectiva la prestació d’aquests.

El conveni permetrà cobrir aquestes mancances i endegar, d’aquesta manera, les obres necessàries per acollir tots els nous serveis de gestió de medi ambient i d’atenció al ciutadà, va explicar Boya.
El cap del govern aranès també va revelar que un dels projectes que es beneficiarà d’aquestes partides és la creació d’un centre de transmissió de coneixement de l’occità, que col·laborarà amb universitats catalanes i que pretén ser l’escola de referència d’aquesta llengua.
Una altra part d’aquests nous recursos anirà destinada a obres de restauració de la seu del Conselh Generau d’Aran, on no s’ha fet cap reforma des del 1991.
Per la seva part, el conseller Castells va destacar que el conveni respon a la voluntat del Govern de continuar l’esforç inversor en infraestructures en un moment de dificultats econòmiques, ja que és un “factor de creixement econòmic i de cohesió social”.

Ppla comarcal
D’altra banda, l’executiu català va aprovar el Pla comarcal de muntanya 2009-2012, que preveu una inversió de 39,13 milions d’euros a l’Aran per part de la Generalitat.
D’aquesta xifra, la gran part, 22,59 milions d’euros, correspon al DPTOP, que preveu condicionar la C-28 entre Salardú i el cap del port de la Bonaigua i millorar la carretera d’accés a Canejan.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte