Diari digital d'Andorra Bondia

La Generalitat inicia la licitació de l’aeròdrom de la Seu


Escrit per: 
Agències

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, en una visita que va fer ahir a la Seu d’Urgell, ha anunciat que el Govern ha iniciat la licitació de les obres de condicionament de les instal·lacions actuals de l’aeròdrom de la Seu d’Urgell.

Aquesta primera actuació té un pressupost de 2,9 milions i un termini d’execució de quatre mesos. Nadal també va dir que esperen que pugui obrir en el primer semestre de l’any 2010 com a aeròdrom per a l’aviació privada, esportiva i d’emergències. Paral·lelament, la Generalitat traurà properament a concurs el Pla Director urbanístic i aeroportuari.
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, juntament amb l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, el director general d’arquitectura i paisatge, Joan Ganyet, i altres autoritats, han visitat la rehabilitació feta a l’església de la Immaculada i les obres d’urbanització de l’Horta del Valira a La Seu d’Urgell.
D’aquesta manera, el DPTOP ha signat un conveni amb l’Ajuntament de la Seu d’Urgell per a impulsar la segona fase de les obres de rehabilitació de la capella de la Immaculada, en el marc de l’1% cultural. El pressupost de les obres d’aquesta nova fase és de 250.000 euros, que aportaran a parts iguals el DPTOP i el municipi. La primera fase de les obres de la Immaculada, va suposar una inversió de 586.000 euros que va servir per a adequar la capella, bastida el primer terç del segle XVIII, com a auditori.
D’altra banda, per donar un pas més en l’impuls del futur aeroport de la Seu d’Urgell, en els pròxims dies, el DPTOP licitarà el Pla Director que definirà amb més precisió els possibles objectius i actuacions a desenvolupar a mitjà i llarg termini. En aquest sentit, el Pla permetrà planificar les instal·lacions.
Nadal també va assegurar que li sembla “fantàstic” que el cap de Govern d’Andorra, Jaume Bartumeu, hagi declarat públicament la seva aposta per l’aeroport d’Alguaire. En aquest sentit, Nadal va reconèixer que l’aposta del Principat “va a favor de la inversió” de la Generalitat. Pel que fa a portar el tren fins La Seu i Andorra, el conseller ha explicat que s’està estudiant la seva viabilitat.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte