Diari digital d'Andorra Bondia

La Generalitat licita el Pla director urbanístic i aeroportuari de l’aeròdrom de la Seu d’Urgell


Escrit per: 
Redacció

 

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya ha licitat aquest dimecres el Pla director urbanístic i aeroportuari de l’aeròdrom de la Seu d’Urgell, que ha de permetre la reflexió sobre la seva remodelació global per construir un nou aeroport d’aviació comercial.

En aquest sentit, el Pla inclourà aspectes com la delimitació i ordenació de la zona de serveis de l’aeroport, les servituds aeronàutiques i les limitacions que afectin als terrenys del seu entorn. D’altra banda, aquest mateix mes d’agost, el DPTOP ha licitat les obres per condicionar les instal·lacions de l’actual aeròdrom i així poder-lo reobrir el primer semestre de l’any vinent.

El Govern de la Generalitat té com a objectiu reobrir i potenciar l’aeròdrom de la Seu per tal de comptar amb 'una infraestructura clau' per la dinamització econòmica i turística del Pirineu i recuperar així unes instal·lacions tancades. Aquest mateix mes d’agost, el Govern ha licitat les obres que permetran condicionar les instal·lacions de l’aeròdrom per poder-lo reobrir i recuperar així les funcions per les quals va ser dissenyat inicialment.

Per tal de donar un pas més en l’impuls d’aquest aeròdrom, el DPTOP ha licitat aquest dimecres el Pla Director Urbanístic i Aeroportuari, que permetrà estudiar la remodelació de les seves instal·lacions i la futura construcció d’un aeroport comercial. Aquest Pla definirà amb més precisió els possibles objectius i actuacions a desenvolupar a mitjà i llarg termini per a la seva remodelació.

L’objectiu d’aquests nous Plans directors urbanístics i aeroportuaris, que preveu la Llei d’aeroports i heliports aprovada pel Parlament català el passat mes de juliol, és simplificar el procés d’implementació dels aeroports i aeròdroms de manera que es puguin fer de forma més àgil i eficient, sense que això comporti cap pèrdua de qualitat ni de garantia de la seva adequació a les exigències urbanístiques i aeroportuàries.

Així, el Pla definirà aspectes com la delimitació i ordenació de la zona de servei de l’aeroport, les servituds aeronàutiques i les limitacions que afectin als terrenys del seu entorn, i detallarà les condicions que s’hauran de respectar a partir del seu funcionament. També inclourà estudis geològics i topogràfics dels terrenys de l’entorn, així com estudis econòmics i ambientals que analitzin l’impacte de la futura infraestructura sobre el territori i identifiqui les oportunitats de desenvolupament que poden derivar-se de la seva execució.

Per últim, el document també inclou un Pla d’avaluació de la mobilitat generada, on s’analitzaran les comunicacions terrestres necessàries per assegurar un accés adequat a la infraestructura i la seva interconnectivitat amb la resta del territori. Paral·lelament a la redacció d’aquest Pla Director es redactarà l’informe de Sostenibilitat Ambiental corresponent, per tal de que es mantingui una total coherència entre els dos documents.

Compartir via

Comentaris: 0

Contacta amb nosaltres

Baixada del Molí, 5
AD500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra

Telèfon: + 376 80 88 88 · Fax: + 376 82 88 88

Formulari de contacte